Ook je geld 'goed' uitgeven moet je leren
Ook je geld 'goed' uitgeven moet je leren Anja Maas

Gedupeerde ondernemer krijgt steun tot sociaal minimum

7 april 2021 om 09:45 Overig

HAARLEMMERMEER Echtparen of samenwonenden 1.536 euro netto per maand, alleenstaanden 1.075 euro. Dat zijn de bedragen voor zelfstandige ondernemers in Haarlemmermeer die vanwege de coronamaatregelen, tijdelijk financiële ondersteuning nodig hebben. De zogenaamde 'Tozo-regeling' moet via de gemeente worden aangevraagd.

Net als onder de eerdere Tozo 1, 2 en 3 regelingen kan onder de Tozo 4 regeling een aanvraag worden gedaan voor een uitkering voor levensonderhoud en/of een lening voor bedrijfskapitaal. Tozo 4 kan worden aangevraagd voor de maanden april, mei en juni. De voorwaarden voor Tozo 4 zijn gelijk aan die van Tozo 3. Ook bij Tozo 4 geldt een partnertoets. Dit betekent dat het inkomen van de partner wordt meegeteld bij het bepalen van de hoogte van de tegemoetkoming. Ondernemers kunnen geen aanspraak op Tozo maken wanneer het eigen inkomen en dat van de partner (het huishoudinkomen) boven het sociaal minimum uitkomt. Onder Tozo 4 wordt het inkomen door de gemeente aangevuld tot het sociaal minimum.

Wethouder Johan Rip: “We zitten helaas nog steeds in een lockdown. Dat is ontzettend lastig voor al die ondernemers in Haarlemmermeer die al maanden niet meer open kunnen. Ik ben daarom blij dat we ze ook na maart nog financiële steun kunnen bieden en dat men de plannen voor het invoeren van een vermogenstoets heeft laten vallen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie