PostNL brengt het boek bij je thuis.
PostNL brengt het boek bij je thuis. PR

PostNL brengt geleend boek thuis via biebdoorjebrievenbus.nl

17 april 2021 om 14:54 Overig

HAARLEMMERMEER Liefhebbers van boeken kunnen vanaf nu een selectie van boeken uit de collectie van de Bibliotheek Haarlemmermeer online bestellen en thuis laten bezorgen door PostNL zonder het huis uit te hoeven. De boekenliefhebber betaalt €3,95 per boek, dit bedrag is inclusief de bezorg- en retourneerkosten.

“Voor ‘Bieb door je brievenbus’ hoef je geen lid van de Bibliotheek Haarlemmermeer te zijn”, vertelt Alex van der Heijden van de Bibliotheek Haarlemmermeer. “Wel moet je in de gemeente Haarlemmermeer wonen. ‘Bieb door je brievenbus’ regel je gemakkelijk online door gratis een account aan te maken op www.biebdoorjebrievenbus.nl. Daar zie je ook meteen welke titels er op dit moment beschikbaar zijn om bij je thuis te laten bezorgen. En we voegen de komende tijd steeds meer titels toe!”

Uit onderzoek van PostNL blijkt dat men graag boeken leest, maar niet altijd de tijd neemt om de bibliotheek te bezoeken. De Bibliotheek Haarlemmermeer speelt hier slim op in door boeken via de brievenbus thuis te bezorgen. ‘Bieb door de brievenbus’ is in eerste instantie nog een proef, maar biedt zeker in coronatijd voor veel mensen een uitkomst. “Wij zijn erg benieuwd naar jouw ervaring?”

“Jij kiest op www.biebdoorjebrievenbus.nl het boek dat je graag op jouw deurmat ziet vallen”, gaat Van der Heijden verder. “Per keer kan je steeds voor een andere titel gaan. PostNL zorgt ervoor dat jij je boek kan volgen via track & trace en je hoeft niet thuis te blijven, want het boek past door je brievenbus.”

Zodra het boek in huis is, kan de boekenliefhebber zes weken genieten van nieuw leesplezier. “Daarna stuur je het boek aan ons terug. Dit kan gemakkelijk in de originele verpakking met het meegeleverde retourlabel via de dichtstbijzijnde oranje PostNL brievenbus. De voordelen hiervan zijn dat je niet thuis hoeft te blijven om het boek te ontvangen, want het boek past door de brievenbus. Ook is het duurzamer om te lenen én komt de postbezorger op de fiets, waardoor de impact op het milieu beperkt wordt. Tenslotte bespaart het je natuurlijk tijd; wel zo gemakkelijk dus”, besluit Van de Heijden.

Kortom: een boek lenen zonder zorgen, laat het bij je thuis bezorgen!

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie