Afbeelding
Ton Dijkstra

Column Rurger & Milan: horeca

15 april 2021 om 08:17 Overig

Afgelopen week was het Pasen en toen vielen de beperkingen zwaar. Vooral voor de populaire attractie de Keukenhof in Lisse. 1.6 miljoen bloembollen had de Keukenhof afgelopen jaar gepland met de hoop om de boel te kunnen openen deze lente. Helaas was dit nog net te vroeg. De bloemenvelden in de Bollenstreek staan wel alweer in volle bloei, dit trekt nog steeds veel toeristen. Het leek wel alsof er paaseitjes waren verstopt binnen de bollenvelden. Veel mensen waren namelijk te vinden tussen de tulpen, narcissen en hyacinten.

Verder was er nog goed nieuws! Als alles goed gaat, kunnen de terrassen vanaf 28 april weer open en gaat de avondklok weg. De lente is inmiddels wel al begonnen, maar het was afgelopen week echt totaal geen lenteweer. Sneeuw, hagel, zon, storm, we hebben alles wel gehad afgelopen week. Het ene uur leek het herfst, een half uurtje later zomer en toen ineens een ijskoude winter, dit kan alleen in Nederland :).

Het is dus te hopen dat vanaf 28 april de zon een beetje doorkomt, zodat het mooi terrasweer wordt. Verder kunnen de hogescholen en de universiteiten misschien weer hun deuren openen. Voor ons heeft dat weinig gevolgen, de Vrije Universiteit heeft al aangekondigd dat de rest van dit schooljaar online les wordt gegeven. Universiteiten, waaronder de Vrije Universiteit, hebben het idee om de universiteiten op korte termijn weer open te stellen voor alle studenten. Dit willen zij doen aan de hand van sneltesten. Wij vinden dit niet zo’n goed idee. Het nieuwe studiejaar begint 1 september weer, wij gaan er dan wel vanuit dat iedereen die een vaccin wilt, er één heeft ontvangen. De sneltesten kunnen beter gebruikt worden voor andere doeleinden. De universiteit kan het geld en de tijd volgens ons beter gebruiken, door bijvoorbeeld te zorgen dat wij in september weer het klassieke studentenleven kunnen oppakken. Het kunnen volgen van werkcolleges, hoorcolleges en de interactie met medestudenten is een leuk vooruitzicht voor volgend jaar.

Echter is het voor ons wel echt een opsteker dat de terrassen weer open gaan. De gemeente Haarlemmermeer is al druk bezig met de voorbereiden voor 28 april. Na de zware maanden voor de horeca, wilt de gemeente de opening van de horeca zo gemakkelijk en veiligheid mogelijk maken voor de restaurants en cafés binnen Haarlemmermeer. Er zijn al plannen om de laad- en losplaatsen om te bouwen naar extra ruimte voor de horeca. Volgens ons echt een goed initiatief, de inwoners van Haarlemmermeer kunnen wel een opsteker gebruiken en verdienen dat ook zeker.

Nog even een vervolg van vorige week. De Mol heeft nog steeds niet opgegeven en is nu druk bezig met bondjes sluiten met de hulp van Tjeenk Willink. We sluiten een vervolg van het seizoen Den Haag niet uit. Vlak de Mol nooit uit!

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie