Deze groep is elke woensdag te vinden bij de Toolenburgse Plas.
Deze groep is elke woensdag te vinden bij de Toolenburgse Plas. pr

Basketbalpartijtjes zorgen voor een betere buurt in Hoofddorp

16 april 2021 om 13:21 Overig

HOOFDDORP Via een ‘achtweekse 3X3 Leaderopleiding’ werken twaalf jongeren uit Hoofddorp aan een betere buurt. Ze zijn tussen 16 en 24 jaarzij en leren life-skills zoals verantwoordelijkheid nemen, oplossingsgericht denken en leiding durven nemen. Een van hun activiteiten is het wijkbewoners betrekken bij drie tegen drie basketbal op het court de Toolenburgse Plas, Redenburgsingel 110. Iedereen kan woensdags van 17.30 tot 18.30 meedoen. Het programma is een initiatief van Stichting 3X3 Unites en Stichting Zorg en Zekerheid, in samenwerking met de lokale basketbalvereniging Hoofddorp en Sportservice Haarlemmermeer.

“Wij geloven dat door het kleine te omarmen je grote verandering teweeg kan brengen,” zegt Jesper Jobse, medeoprichter van 3X3 Unites en voormalig 3X3 international. “Wanneer jongeren in hun kracht staan, kunnen zij hun hele omgeving in beweging brengen. Dat is precies wat we nu samen met alle betrokken partijen realiseren in Haarlemmermeer.”

Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid is al jaren sponsor van topbasketbal in Leiden. “Bewegen is gezond en leuk, maar in teamverband bewegen is nog gezonder’, vertelt bestuurslid Henk Gerla. “Mooie bijvangst van het basketbal is het groepsgevoel en de teamspirit. Wij zijn heel blij dat we kunnen samenwerken met een partner als 3X3 Unites die basketbal op een maatschappelijke manier inzet. Zo maakt ‘onze’ sport deze groep jongeren, de wijk en uiteindelijk heel Haarlemmermeer gezonder.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie