Paul Meijer. “Vermeulen kan geen bestuur benoemen, dat kan alleen de ledenvergadering.”
Paul Meijer. “Vermeulen kan geen bestuur benoemen, dat kan alleen de ledenvergadering.” Jan Aukes

Paul Meijer naar rechter om Forza terug te krijgen

17 april 2021 om 10:10 Overig

HOOFDDORP Paul Meijer stapt mogelijk naar de rechter om wat hij De Kaping van Forza! noemt ongedaan te maken. Meijer: “Mijn advocaat heeft een sommatie aan Erik Vermeulen gestuurd, met de melding dat die zich onrechtmatig uitgeeft als bestuurder van Forza! Op 7 april is er een een buitengewone Algemene Leden Vergadering geweest van de politieke vereniging Forza! Nederland, waarin een nieuw bestuur is benoemd. Vermeulen is ontslagen en de vraag is zelfs of hij ooit formeel bestuurder van de vereniging is geweest.”
Meijer reageert hiermee op de aankondiging op vrijdag 16 april van Vermeulen die op de website van Forza! verscheen, dat hij een nieuw bestuur heeft benoemd.
Meijer vervolgt: “Vermeulen kan geen bestuur benoemen, dat kan alleen de ledenvergadering. Hij is begin maart in een brief opgeroepen door een aantal leden om een ledenveragdering te organiseren en heeft aangegeven daar niet op in te zullen gaan, waarna de leden dit zelf georganiseerd hebben, zoals de statuten voorschrijven.”

Meijer besluit met de opmerking: “Het is geen toeval dat de aankondiging op de website van Forza! komt binnen enkele uren nadat mijn advocaat hem heeft gesommeerd om te stoppen met zich onrechtmatig als bestuurder van de vereniging Forza! uit te geven en ook de naam van Forza! niet langer in de gemeenteraad te gebruiken.”
Vermeulen heeft tot dinsdag 20 april om gehoor te geven aan de oproep. Doet hij dat niet dan stapt Meijer naar de rechter.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie