Afbeelding
Google

Rotonde Hoofddorp: ‘Iedereen wist dat maatregel teruggedraaid moest worden’

17 april 2021 om 10:30 Overig

HOOFDDORP Hans van Rooijen, voormalig medewerker verkeersdienst in de gemeente Haarlemmermeer en Regio Kennemerland, geeft in deze brief wethouder Nobel advies over de rotonde in het centrum van Hoofddorp waar zoveel ongelukken gebeuren.

Gelezen in de Hoofddorpse Courant van woensdag 7 april 2021: Nobel laat burger via Facebook meedenken over bezuinigen.Gelezen in het Haarlems Dagblad van donderdag 8 april 2021: Kopzorgen over ‘enge’ rotonde op Hoofddorpse Beursplein.

Het gaat dan om de rotonde die ambtelijk bekend staat als de belangrijkste verkeersongevallenconcentratie-locatie binnen de gemeente Haarlemmermeer. (Citaat Haarlems Dagblad) Dit is dan dus sinds de invoering van het twee kanten oprijden van fietsers en bromfietsers op deze rotonde. De rotonde moet veiliger worden.

Het is de eerste keer dat het door meneer Nobel genoemde medium gaat worden ingezet. Welnu meneer Nobel, bij deze wil ik, gebruik maken van dit medium en dan ook met andere media. U heeft in uw bericht gezegd dat er een structurele oplossing voor het probleem “rotonde” dient te komen. Voor zowel de korte als lange termijn. Hiervoor heeft u het adviseursbureau Goudappel-Coffeng ingehuurd dat met maatregelen (oplossingen) komt die veel geld kosten. Dan neem ik nog niet de kosten van dit adviesbureau in rekening.

U meneer Nobel vraagt in uw stuk aan burgers mee te denken waar wij op kunnen bezuinigen. Ik heb in mijn werkzame leven bij de verkeersdienst van zowel gemeente Haarlemmermeer als de regiopolitie Kennemerland gewerkt. Ik ben als verkeersdeskundige nooit aanwezig geweest bij de totstandkoming van verkeersbesluiten en verkeersmaatregelen inzake het Besluit Administratieve bepalingen inzake het wegverkeer kortweg BABW. Helaas wel bij de gevolgen daarvan.

Daarbij past ook het besluit waar we het nu over hebben. Je hoeft echt geen helderziende te zijn om te begrijpen dat deze maatregel teruggedraaid moe(s)t worden. Geen dure oplossingen maar terug naar de basis. Iedereen rechts op de rotonde en de standaard voorrangsregel die daarbij hoort. Zoals iedereen het geleerd heeft. Geen tweerichtingsverkeer voor fietsers en bromfietsers meer.

Goedkoop want je haalt de pijltjes op het fietspad weg en plaats weer de oude bebording. Het mes snijdt dan aan drie kanten. U doet daar niet alleen de fietsers en bromfietsers een plezier maar zorgt ook voor de broodnodige bezuinigingen. Het scheelt een hoop geld aan dure adviezen. En draagt dan ook nog (gratis) bij aan de verkeersveiligheid.

Het enige wat u dan zou moeten doen is het ongelijk toegeven van deze verkeerd genomen verkeersmaatregel. Dat is ook gratis, net als dit advies.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie