Rinus VeeKay rijdt dit jaar in een rode bolide.
Rinus VeeKay rijdt dit jaar in een rode bolide. Rinus VEEKAY PR / Ed Carpenter Racing

Rinus ‘VeeKay’ begint met prachtige zesde plaats

19 april 2021 om 09:09 Overig

HOOFDDORP Rinus ‘VeeKay’ van Kalmthout is zijn tweede seizoen in de NTT IndyCar Series begonnen met een prachtige zesde plaats. De 20-jarige Nederlander leverde tijdens de seizoensouverture op het Barber Motorsports Park in Birmingham, Alabama, met dank aan een succesvolle strategie, een indrukwekkende inhaalrace af.

VeeKay, de ‘Rookie of The Year’ van het IndyCar-seizoen 2020, moest na een ietwat teleurstellende kwalificatie vanaf de veertiende plaats vertrekken. Het drukbevolkte IndyCar-middenveld bleek niet voor de eerste keer een gevaarlijke plaats om tijdens de openingsronde van de race in te vertoeven. Een spin van Josef Newgarden lokte namelijk een flinke kettingbotsing uit, waarbij VeeKay een lekke band opliep.

Zodoende moest de Nederlandse coureur vroeger dan gepland naar binnen om zijn banden te wisselen, waardoor de roodzwarte #21 SONAX Chevrolet in de achterhoede belandde. Het team van Ed Carpenter Racing wist haar rijder echter een handje te ondersteunen via een uitgekiende strategie die in een prima zesde plek resulteerde.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie