Half januari begon de GGD met vaccineren.
Half januari begon de GGD met vaccineren. Ton Dijkstra

100.000e prik Kennemerland, mijlpaal was eerder mogelijk geweest

29 april 2021 om 09:33 Overig

HAARLEMMERMEER De GGD heeft in  Kennemerland inmiddels 100.000 vaccinaties gezet tegen corona. Dat hadden er meer kunnen zijn mits er meer vaccins waren geweest. De priklocaties worden maar deels gebruikt. 

In januari is de GGD in ons gebied gestart met vaccineren. Tot nu toe ging het om medewerkers in de langdurige zorg en mensen die geboren zijn in of voor 1961. Iedereen die nog geen gebruik heeft gemaakt van deze oproep en dat wél wil, wordt verzocht alsnog een afspraak te maken. Mensen geboren in 1956, 1957, 1958, 1959, 1960 krijgen via de huisarts een uitnodiging voor een vaccinatie. 

Honderden extra mensen zijn door GGD Kennemerland aangenomen voor de bestrijding van corona: voor bron- en contactonderzoek, testen, de regionale informatielijn én het vaccineren. De vaccineerders prikken momenteel tussen de 15.000 en 17.000 mensen per week.

GGD Kennemerland heeft op dit moment zes vaccinatielocaties: P4 Lang Parkeren Schiphol, Haarlem, Beverwijk, Zandvoort, Uitgeest en IJmuiden. De locaties worden nog maar gedeeltelijk gebruikt. GGD Kennemerland is al geruime tijd klaar om vele malen meer te vaccineren, zowel wat personeel als locaties betreft. Maar de levering van vaccins bepaalt hoeveel er kan worden geprikt. Het wachten is op de grotere levering van vaccins. Niet de GGD, maar het Ministerie beslist daarover.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie