Deze deelscooter is keurig op het voetpad geparkeerd. dat gaat niet altijd zo netjes.
Deze deelscooter is keurig op het voetpad geparkeerd. dat gaat niet altijd zo netjes. Ton Dijkstra

HAP: ‘Nog steeds overlast deelscooters in Hoofddorp’

29 april 2021 om 11:46 Overig

HOOFDDORP Verkeerd geparkeerde deelscooters versperren nog steeds de weg voor voetgangers en andere wegegebruikers. Dat stelt HAP in schriftelijke vragen over verkeerd geparkeerde deelscooters. De partij vraagt actie om de steeds maar toenemende overlast terug te dringen.

Raadslid Abdul Salhi trok eerder aan de bel over dit onderwerp. “Dit is gedaan naar aanleiding van klachten vanuit verschillende delen van Hoofddorp en daar buiten. Het college zei dat de klachten serieus worden opgepakt en in gesprek te zullen gaan met de aanbieders van de deelscooters. Ook gaf het aan dat er afspraken zijn opgenomen in de verleende vergunningen om onder andere overlast zoveel mogelijk in te perken.”

“Onlangs hebben wij vernomen dat een deelscooter van Go-Sharing breeduit voor een oversteekplaats bij een basisschool stond geparkeerd waardoor een gevaarlijke situatie is ontstaan. Ervaring leert ons dat via de servicelijn van Go-Sharing wordt aangegeven dat binnen 24 uur de scooter wordt weggehaald. In een dergelijke situatie is die onverantwoord.”

“Ik wil weten hoeveel klachten de gemeente heeft ontvangen sinds de start van de deelscooters en welke stappen er gezet om de overlast terug te dringen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie