Midden in de natuur gaan mensen de strijd met elkaar en zichzelf aan. De natuur lijdt mee.
Midden in de natuur gaan mensen de strijd met elkaar en zichzelf aan. De natuur lijdt mee. Jan Aukes

Doorgaan Mudraise in handen Omgevingsdienst

30 april 2021 om 11:17 Overig

HAARLEMMERMEER Tot nu toe hebben zich 4500 mensen aangemeld voor de Mudraise op zaterdag 8 mei in groengebied de Groene Weelde. Het evenement komt bovenop de Mud Masters, dat dit jaar in juli wordt gehouden in de Groene Weelde én het Haarlemmermeerse bos.
Of Mudmasters door kan gaan is echter nog onzeker. Het is nog wachten op de beoordeling door de Omgevingsdienst Noord Holland Noord. Zij toetsen de vergunning op de Wet natuurbescherming. Als hun beoordeling negatief is kan het Fieldlab evenement niet doorgaan, omdat overtreding van de wet Natuurbescherming dan aan de orde zou zijn. De verwachting is dat de beoordeling er begin volgende week is.

Als er groen licht komt start op 5 mei de opbouw van dit proef-evenement en naar verwachting zullen de afbouwwerkzaamheden gereed zijn op 11 mei. Het gebied blijft in deze periode beperkt toegankelijk. Gedurende het evenement, met een uitdagend hindernisparcours, wordt het hele parcours afgezet en zijn het MTB parcours en de ruiterpaden zijn niet bereikbaar. De fietspaden en wandelpaden zijn (beperkt) toegankelijk. 

Midden in de natuur gaan mensen de strijd met elkaar en zichzelf aan. De natuur lijdt.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie