Humanitas biedt inwoners op allerlei manieren hulp.
Humanitas biedt inwoners op allerlei manieren hulp. pr

Respons voor Humanitas, maar nog steeds geen voorzitter en penningmeester

1 mei 2021 om 12:10 Overig

HAARLEMMERMEER Een aantal nieuwe vrijwilligers waaronder een nieuw bestuurslid, twee coördinatoren voor thuisadministratie en een viertal vrijwilligers voor thuisadministratie. Dat is onder andere de respons op een reeks artikelen in HCnieuws over Humanitas Haarlemmermeer. Maar het bestuur is lang niet op kracht. Met name twee bestuursfuncties zijn nog vacant. De organisatie zoekt nog een voorzitter en penningmeester.

In het jaar 2020 bestond Humanitas 75 jaar, opgericht net na de oorlog, het land was er slecht aan toe en moest opgebouwd worden. Mensen hadden behoefte aan gezelschap, structuur, steun bij verlies en toekomstperspectief. Om in die behoefte te voorzien is Humanitas landelijk als vrijwilligersorganisatie opgericht.

Op 1 juli 2004 is er in deze omgeving een afsplitsing geweest van het landelijke Kennemerland Zuid vanwege de grootte van het gebied en vanaf die datum is Humanitas specifiek ook in onze gemeente Haarlemmermeer actief als 100 procent vrijwilligersorganisatie.

Nu 75 jaar later is Nederland en ook de gemeente Haarlemmermeer zeer welvarend, maar ook in deze tijd zijn er na 15 maanden corona veel mensen die net als 75 jaar geleden behoefte hebben aan gezelschap, structuur op administratief en financieel gebied en steun bij verlies van geliefden, vaak ook door het gevreesde corona virus.

Bestuurslid Wim Maas: "In het afgelopen half jaar is er in HCnieuws en het Witte Weekblad Nieuw-Vennep een aantal artikelen gepubliceerd over de vier hoofdgebieden waarin Humanitas Haarlemmermeer actief is namelijk; Het Financieel Café, Thuisadministratie, Metgezel en Steun bij Verlies en Rouw. In deze artikelen is nog eens duidelijk geworden dat er binnen de gemeente bij een grote groep mensen behoefte is aan ondersteuning op deze gebieden. Deze ondersteuning wordt geheel vrijwillig gegeven door goed opgeleide en gemotiveerde vrijwilligers. Onze gemeente ondersteunt deze activiteiten door het verstrekken van subsidie om de kosten te dekken."

"De werkwijze van de vrijwilligers is in deze publicaties helder uiteen gezet en we hebben daar dan ook de nodige respons op gehad. Het aantal mensen dat een verzoek tot hulp aan Humanitas Haarlemmermeer heeft gedaan is toegenomen en neemt nog steeds toe, al is het nog vaak telefonisch omdat bezoek (nog) niet aan de orde is en het Financieel Café nog gesloten is. Als respons op de publicaties hebben we ook nieuwe vrijwilligers mogen verwelkomen waaronder een nieuw bestuurslid, twee coördinatoren voor thuisadministratie en een viertal vrijwilligers voor thuisadministratie."

Ook nieuwe instroom van vrijwilligers op alle vier gebieden blijft nodig en zullen door Humanitas Haarlemmermeer van harte welkom worden geheten. Met name twee bestuursfuncties zijn nog vacant. Maas: "De vacante voorzittersfunctie wordt nu door het huidige bestuur op roulatie basis waargenomen. De vacante functie van penningmeester wordt nu door ondersteuning vanuit het district waargenomen. Wij zoeken nog een voorzitter en een penningmeester."

Informatie via 06-46770572, haarlemmermeer@humanitas.nl of humanitas.nl/afdeling/haarlemmermeer

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie