Afbeelding
Joop Touw

Oplossing parkeerproblemen Buitenkaag in zicht

1 mei 2021 om 13:46 Overig

BUITENKAAG Jachtbouwer Royal van Lent Shipyard uit Kaag is tot overeenstemming gekomen met grondeigenaar Spaargaren in Buitenkaag voor de inrichting en het gebruik van zijn grond als parkeerterrein voor de werknemers van de jachtbouwer. Dat betekent dat Royal van Lent Shipyard nu de vergunningsprocedure kan opstarten en er zicht is op een permanente oplossing voor de parkeerproblematiek in Buitenkaag.

In het dorp heerst al jaren een grote parkeerdruk, onder andere doordat de jachtbouwer de laatste jaren een groeispurt heeft doorgemaakt. Werknemers van Royal van Lent Shipyard parkeren in Buitenkaag en gaan dan met de pont naar hun werk in Kaag. Dat parkeren gebeurt op een eigen parkeerterrein aan de Leidsemeerstraat. Maar omdat dit terrein veel te klein is wordt er ook op openbare parkeerplaatsen in het dorp geparkeerd. Samen met de inwoners, dorpsraad Kaag en Buitenkaag en met Royal van Lent Shipyard werkt de gemeente al een tijd aan een permanente oplossing. “Eerder dan verwacht lijkt die oplossing nu gevonden en daar ben ik ontzettend blij mee. Hoe eerder er een einde komt aan de overlast voor onze inwoners hoe beter!” zegt wethouder Marja Ruigrok.

De parkeerproblematiek maakt onderdeel uit van de visie Buitenkaag 2040. Voorafgaand aan het opstellen van deze visie zijn verschillende parkeerlocaties onderzocht. Daarbij kwam de locatie op het terrein van de heer Spaargaren als meest geschikt naar voren. Deze locatie was echter niet direct realiseerbaar. Vanwege de urgentie besloot de gemeente daarom als eerste tot het instellen van een blauwe zone in de kern van het dorp om lang parkeren tegen te gaan. De bezwarentermijn van dit besluit loopt nog. Daarnaast werd aan Royal van Lent Shipyard tijdelijk een perceel achter de Lisserdijk beschikbaar gesteld. Dat er nu al een overeenkomst is voor de permanente parkeeroplossing houdt in, afhankelijk van het vergunningsproces, dat de tijdelijke parkeeroplossing aan de Lisserdijk wellicht niet nodig is.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie