De Hanzeladies ervaren dat het bij Mud Masters óók op samenwerking aankomt.
De Hanzeladies ervaren dat het bij Mud Masters óók op samenwerking aankomt. Trudy Witteman

Organisatie en deelnemers dik tevreden: ‘Mud Masters goed verlopen’

10 mei 2021 om 19:47 Overig

VIJFHUIZEN Niet alleen de deelnemers gaan blij en enthousiast naar huis. Ook organisator André Skwortsow is na afloop van de modderloop een tevreden man. “Mud Masters is goed verlopen. Ik ben heel benieuwd naar de evaluatieresultaten.” Dolblij is hij dat het evenement door heeft kunnen gaan ondanks dat een meerderheid van de gemeenteraad er tegen was vanwege de broedende vogels in het gebied. “We hebben aangetoond dat aannames, beeldvorming en verdeeldheid een verkeerde weg was. De modderloop is georganiseerd precies volgens de strenge regels van de ingehuurde ecologen. Ergens een nest? De route werd direct aangepast.”

Opgesplitst in groepen van 250 en verdeeld over de hele dag kan de meute niet wachten tot het startschot klinkt. Ook de vriendinnen Lizanne, Rhodé en Lisette uit Hoevelaken staan te trappelen van ongeduld. “Het is goed geregeld hier. Het wattenstaafje ver in de neus hebben we gisteren maar voor lief genomen. Drie keer hebben we getraind. We gaan niet voor een snelle tijd, wel voor veel plezier. Wat hebben we dergelijke evenementen gemist.” Als koeien die de hele winter op stal hebben gestaan gaat de groep van start. Ze ruiken het verse gras en de modder en komen na zeven kilometer euforisch over de finish. Doodmoe en zeker niet meer okselfris, maar wat hebben ze genoten.

Genieten, dat doen naar eigen zeggen ook de elf stoere meiden van rugbyclub Hanzeladies uit Zwolle. Het is hun eerste Mud Masters. “Maar zeker niet de laatste. We komen in juli terug voor de grote editie. Die staat al in de agenda.” Dat ze als proefkonijnen dienen vinden ze geen enkel probleem. “De organisatie is top en we zijn blij dat er op deze manier weer wat mogelijk is.”

Met in zijn kielzog zijn zus Nadine en een groep vrienden klimt Vijfhuizenaar Han van Haaster omhoog uit een sloot. Hij heeft voor de kaartjes gezorgd en dus hadden ze geen andere keus, laat Han breed grijnzend en druipend van het water weten. “We zijn allemaal negatief getest. Het is fijn dat dit feestje zonder beperkingen kan.” Natuurlijk hebben ze vooraf een biertje gedronken. Na afloop gaat dat ook gebeuren. Ze verheugen zich erop. Bier drinken en friet eten aan lange tafels. In de Groene Weelde lijkt de wereld weer normaal.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie