Afbeelding
Ajel (pixabay)

Rechter staat voor moeilijke klus bij oordeel Hoofddorpse steekpartij

16 mei 2021 om 08:40 Overig

HOOFDDORP Is hij wel of niet door zijn toenmalige vrouw neergestoken? Eerst dacht de man van Turkse komaf van wel, maar nu de rechter tot een uitspraak moet komen, weet hij het niet meer zo zeker. De zaak kwam onlangs in Haarlem voor, en op vrijdag 21 mei volgt uitspraak.

Hoe lang dergelijke uitspraken op zich laten wachten blijkt uit het gegeven dat de steekpartij plaatsvond op donderdagavond 18 oktober 2018. De man lag door het innemen van een slaappil in diepe slaap en herinnert zich weinig meer. Alleen de pijn en dat hij op de grond lag met een schreeuwende vrouw boven zich. Zij hielp met het stelpen van het bloed.

De volgende dag zwaargewond in het ziekenhuis zou hij aan vrienden hebben verteld dat zijn vrouw het gedaan had. Er was immers niemand anders in huis. De vrouw werd gearresteerd en hoorde een eis van zes jaar en acht maanden gevangenisstraf voor poging tot moord tegen zich eisen. Nu twijfelt de man of zijn ex wel echt de dader is, ook al hadden ze een slecht huwelijk en zijn ze inmiddels gescheiden.

Het openbaar ministerie gaf aan niet mee te willen gaan in deze terugtrekking en blijft bij de eerste eis, met aftrek van het voorarrest uiteraard. De advocaat van de vrouw ziet echter twijfel in de uitspraken van de man en eist vrijspraak. Het laatste woord is 21 mei aan de rechter.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie