In ruim 120 gemeentes in Nederland heeft de Sjors-formule zich al bewezen.
In ruim 120 gemeentes in Nederland heeft de Sjors-formule zich al bewezen. pr

Sjors Sportief en Creatief voor kinderen in Haarlemmermeer

13 mei 2021 om 14:32 Overig

HAARLEMMERMEER Team Sportservice Haarlemmermeer slaat de handen ineen met Sjors Sportief en Sjors Creatief. Dit sport- en cultuurstimuleringsproject gaat na de zomervakantie van start in Haarlemmermeer. Het project maakt het voor kinderen mogelijk om op een laagdrempelige, en vaak gratis manier, kennis te maken met sportverenigingen en cultuurinstellingen. Dankzij Sjors Sportief kunnen basisschoolleerlingen in Haarlemmermeer vanaf schooljaar 2021-2022 vrijblijvend ontdekken welke sport het beste bij ze past. Dansen, hockey, judo, turnen, boksen of wat anders? Ook kunnen ze hun creatieve talenten leren kennen, maar dan met Sjors Creatief. Kinderen kunnen zich bijvoorbeeld inschrijven voor proeflessen koken, tekenen, schilderen en mozaïek.

Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn een initiatief van Team Sportservice Haarlemmermeer in samenwerking met regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Esther de Heij van Team Sportservice: “Als organisatie vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennis kunnen maken met sport en cultuur. Sjors maakt het voor basisschoolleerlingen mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in onze gemeente te ontdekken. Zónder dat ze daarbij meteen ergens lid hoeven te worden.”

In ruim 120 gemeentes in Nederland heeft de Sjors-formule zich al bewezen. Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat kinderen zich heel eenvoudig, en vaak gratis, kunnen inschrijven voor proeflessen of activiteiten bij een sportvereniging of cultuurinstelling. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport en cultuur een uitgelezen kans om nieuwe, jonge leden aan zich te binden.

Het aanbod wordt aan het begin van het schooljaar gepresenteerd in het Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in Haarlemmermeer ontvangen. “Om de kinderen een zo veelzijdig mogelijk aanbod te bieden, roepen we sportverenigingen en cultuurinstellingen op om zich bij dit mooie project aan te sluiten”, aldus De Heij. “Op de website www.noordhollandactief.nl kunnen aanbieders hun proeflessen en activiteiten heel eenvoudig aanmelden. Hopelijk doen ze dat de komende weken massaal, zodat we dit project met elkaar tot een groot succes kunnen maken.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie