Hoe is de sfeer op het skatepark bij u in de buurt?
Hoe is de sfeer op het skatepark bij u in de buurt? Ton Dijkstra

Oproep: Verziekte sfeer skatepark Deltaweg een uitzondering?

13 mei 2021 om 13:06 Overig

HAARLEMMERMEER Op het artikel woensdag in HCnieuws over de verziekte sfeer op het skatepark aan de Deltaweg in Hoofddorp zijn vele tientallen verontwaardigde en boze reacties gekomen. Wij vragen ons af hoe de sfeer in andere skateparkjes in Haarlemmermeer is.

Lezers vinden het onbegrijpelijk dat een groep van twintig opgeschoten pubers andere, jongere gebruikers vrijwel dagelijks treitert en intimideert. Een jongen is zelfs van zijn fiets beroofd. Het gevolg is dat veel vaste gebruikers niet meer naar deze locatie durven te komen. 

Veel lezers vroegen zich af waarom de politie niet harder kan ingrijpen en riepen op om zelf in actie te komen. Dat zorgde voor een reactie van Johan Dubbeldam, werkzaam bij politie Haarlemmermeer en onder andere verantwoordelijk voor het thema Jeugd. ” Het is lastig te bepalen wie de boel verziekt”, zo schrijft hij op de Facebookpagina van HCnieuws. “Naam en toenaam heb je nodig. En weten we dat, dan wordt er opgetreden. Niet alleen door ons als politie. Ook jongerenwerk en straatcoaches worden er op ingezet. Zo simpel als sommigen het hier stellen is het niet en veel te kort door de bocht. Ik vraag informatie met ons te blijven delen zodat we het in gezamenlijkheid een mooie zomer later worden op de skatebaan.”

De redactie van HCnieuws vraagt zich af of de sfeer op het skatepark aan de Deltaweg een uitzondering is. Er bereiken ons berichten over misstanden in Overbos, Aalsmeer en Haarlem. Maar is het soms ook niet gewoon gezellig? Onze oproep: hoe is de sfeer op het skatepark bij u in de buurt? Laat uw reactie achter op onze Facebookpagina of via hcredactie@bdu.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie