Nel na het fietsen van 340km
Nel na het fietsen van 340km DeMeerstede

Nel fietst 3.785 euro bij elkaar voor onderzoek naar Alzheimer

17 mei 2021 om 08:51 Overig

HOOFDDORP De 75-jarige Nel Kastelein uit Hoofddorp heeft de hele maand april gefietst om zo geld in te zamelen voor Alzheimercentrum Amsterdam.

Haar oorspronkelijke doel om de gehele maand april 280km te fietsen werd uiteindelijk een totaal van 340 kilometer. Ook Nel haar oorspronkelijke streefbedrag van 300 euro werd flink overtroffen. Nel verzamelde dankzij vele donaties een totaalbedrag van 3.785 euro op voor onderzoek naar Alzheimer.

Samen met haar kinderen, kleinkinderen, broer, zwager, schoonzus, neven en nichten werden de laatste 22 km gezamenlijk afgelegd om op deze manier dit traject af te sluiten.

Nel is bekend met Alzheimer door haar werkverleden als verpleegkundige van verzorgingshuis De Meerstede in Hoofddorp. Maar ook doordat haar echtgenoot Cor op de PG afdeling van De Meerstede woont. Nel is diep onder de indruk van het hoge bedrag wat zij bij elkaar heeft gefietst voor Alzheimer stichting Amsterdam. Ze heeft iedereen hartelijk bedankt voor de gulle giften.

In april 2021 vond de eerste editie van de Alzheimer Challenge plaats. Er werd door het gehele land massaal gefietst voor een wereld zonder Alzheimer. Alle deelnemers hebben gezamenlijk €359.099 opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek.

De deelnemers fietsten in de maand april 280 kilometer, symbolisch één meter per patiënt in Nederland. In totaal hebben 786 mensen meegedaan aan de Alzheimer Challenge en werd er een totaal van 220.756 kilometer afgelegd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie