Vorige zomer is de V&D al met de grond gelijk gemaakt.
Vorige zomer is de V&D al met de grond gelijk gemaakt. Joop Touw

136 appartementen met veel groen in hartje Hoofddorp

20 mei 2021 om 13:43 Overig

HOOFDDORP 136 huurappartementen, waarvan 30 procent sociaal, 20 procent middelduur en 50 procent vrije sector. Dat wordt de woninginhoud van gebouw TROM op de plek van de voormalige V&D en De Deining in hartje Hoofddorp. De bouw komt voor rekening van Segesta Hoofddorp BV uit Alkmaar, dat al jaren actief is in Hoofddorp en bijvoorbeeld in bezit is van het naastgelegen pand met daarin kledingwinkel Zara.

De plek is vorig jaar vrij gemaakt en klaar voor de nieuwbouw, die verder zal bestaan commerciële ruimtes, 296 parkeerplaatsen in een kelder. De woningen worden verdeeld over zes verdiepingen en omvatten 1, 2, 3 en 4-kamerappartementen in veel verschillende typen en plattegronden. Het plan is om in 2022 te starten met de bouw. Na realisatie zal Segesta het gebouw in eigen beheer exploiteren en zelf onderhouden.

De gemeente is blij met de plannen, zo maakt het duidelijk op InfoMeer. “Het gebouw doet recht aan de historie van de stad. TROM wordt hoogwaardig en duurzaam gebouwd, in een elegante, eigentijdse stijl met Zuid-Europese allure. Afgeronde en open hoeken geven het gebouw een vriendelijk karakter. De gevels krijgen een duidelijke ritmiek, herkenbare entrees en sierelementen. Het gebouw wordt circa 23 meter hoog. Dat is ongeveer gelijk aan het gebouw van de Markthof, maar lager dan de Marktpleinkerk.”

Bijzonder aan het ontwerp is de daktuin voor bewoners en hun bezoekers op de vierde verdieping. Daar komen bomen van wel acht meter hoog en veel verschillende planten. Het moet een groene plek midden in het centrum worden. Ook rondom het gebouw worden extra bomen geplant. Het gebied rond de monumentale Marktpleinkerk verandert volgens de planmakers in een groene, parkachtige ontmoetingsplek.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie