Afbeelding
Google

Mysterieus stoorgeluid in Pax niet te traceren

Overig

HOOFDDORP Het mysterieuze stoorgeluid in de Hoofddorpse wijk Pax blijkt niet te traceren. De gemeente heeft op verzoek van de politieke partij Forza onderzoek gedaan, maar tevergeefs.

Als sinds december horen sommige bewoners een laag bromgeluid dat hen ‘s nachts wakker houdt. Forza-fractievoorzitter Erik Vermeulen heeft met bewoners een rondgang door de wijk gemaakt en zelf ook aardig wat grondgeluid geconstateerd, maar kon niet met zekerheid vaststellen of wat hij waarnam hetzelfde geluid is als wat de mensen in de wijk uit hun slaap houdt. “Helaas is de bron van laagfrequent geluid heel moeilijk te vinden,” zegt hij. Dat merkte de gemeente ook. Het deed navraag bij Schiphol en andere partijen zoals hoogheemraadschap KPN en Ymere. Nergens werd een passend antwoord gevonden.

Dus blijft het in het duister tasten. Een bewoner van de Hoofdweg net voorbij de van Heuven Goedhartlaan heeft sinds maart last van een bromtoon. “Ik weet niet of het aan mijn oren ligt of dat dit hetzelfde geluid is. Niet iedereen heeft hier last van maar het is wel vervelend als je er wel last van hebt en je denkt niet serieus genomen te worden. Is het een datacenter of een treinstation? Als je online op laag frequentie geluid zoekt wat het misschien is, vind je hier van alles en nog wat over.”

advertentie
advertentie