Het team van slagerij Melman
Het team van slagerij Melman Trudy Witteman

Met sluiting Slagerij Melman verdwijnt 80 jaar geschiedenis

1 juni 2021 om 10:13 Overig

VIJFHUIZEN Slagerij Melman, een begrip in de hele regio, gaat de bedrijfsactiviteiten noodgedwongen beëindigen. Zaterdag 26 juni is de winkel voor de laatste keer open.

Het is een emotioneel zwaar besluit geweest dat Ada Melman na het overlijden van haar Piet heeft moeten nemen. Zwaar voor haarzelf, zwaar ook voor Ton Schuurman die bijna 17 jaar met Piet Melman heeft samengewerkt. Ze zagen elkaar als broers. Een perfect team. Piet achter, Ton vóór, de taken waren prima verdeeld. Het besluit raakt ook Rick en Wouter, de beide weekendhulpen.

Op 9 februari 1984 ging voor Piet Melman een droom in vervulling: de opening van een eigen slagerij in zijn geboortedorp Vijfhuizen. Middels een aantal ingrijpende verbouwingen bleef de zaak aan de eisen des tijds voldoen en zijn vakmanschap etaleerde zich met de hoogste prijzen op de nationale slagersvakwedstrijden. Met zijn overlijden op 28 december 2020 kwam een einde aan zijn plannen nog een aantal jaren door te werken en dan van zijn pensioen te gaan genieten. Op 21 januari ging de zaak weer open, maar zonder Piet konden we het niet meer aan, moest Ada tot haar grote spijt constateren. Zij wil het volgende laten weten:

[Beste klanten, vrienden en dorpsgenoten,

[Na zeven zware maanden van zoeken, noodgedwongen door het verlies van onze man, vader, schoonvader, opa, vriend en geliefde slager Piet is het ons helaas niet gelukt de slagerij voort te zetten. Wij hebben helaas moeten besluiten om de winkel per 1 juli 2021 te moeten sluiten.

[Wij willen iedereen bedanken die ons een warm hart heeft toegedragen.

Het pand kent een slagersgeschiedenis van ruim tachtig jaar. Bekend is dat er al in 1935 een slagerij gevestigd was. Daar komt nu een einde aan. Na een interne verbouwing opent Femke Ochse Freiwald er eind augustus een delicatessenzaak. Met lekkernijen als luxe vleeswaren, kazen, mooie olijfolie en vers gebrande noten. Ook de grillworst en filet americain, enkele van de toppers van slagerij Melman, gaat Femke in haar winkel aanbieden.

Frans Witteman

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie