Haarlemmermeer biedt een duizelingwekkende variatie aan bloemen waar de biodiversiteit van af spat.
Haarlemmermeer biedt een duizelingwekkende variatie aan bloemen waar de biodiversiteit van af spat. pr

Bloemenweides Haarlemmermeer nu op z’n mooist

Overig

HAARLEMMERMEER Vanaf half juni is de natuur een maand lang op zijn mooist. Daarom biedt Stichting MEERGroen zondagavond 13 juni een fietstocht langs de mooiste plekken.

De stichting probeert met 1000 vrijwilligers met de natuur mee te werken en een van de activiteiten is om zoveel mogelijk soorten bloemenweides te maken. In totaal is er sinds 2007 25 hectare van meer dan 10 soorten bloemenweides aangelegd, vooral in Haarlemmermeer en Heemstede. Maar het kan overal: vijf soorten eenjarige akkerkruiden, meerjarige en twee-jarige kruiden, orchideeënweides op vochtige en droge plekken, weidekruiden op zand, klei, veen, verticale tuinen, rotstuinen, op brakke grond, rijke grond. Noem maar op. Er is veel mogelijk.

Voor iedereen die interesse in de natuur heeft en wil weten hoe je bloemenweides aanlegt, is er een begeleide fietstocht om te laten zien wat er is en hoe je dat maakt in alle soorten terreinen. Op zondagavond 13 juni fietst de groep door Haarlemmermeer. Zaterdagavond 12 juni staat Heemstede op het programma. Er worden acht bloemenweides aangedaan. Verzamelpunt is bede keren het Raadhuisplein in Hoofddorp, start om half 9. In verband mert de veiligheid is het maximum aantal deelnemers twintig personen per fietstocht. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

De tocht in Haarlemmermeer voet onder meer langs het Pop Up Parkje op het Raadhuisplein via de voedseltuin op Park 2020 en het Groen Carre naar de ijtochtzone. Er komen tien soortenbloemen weides aan bod met van vijf soorten akkerkruiden tot orchideeënweides en weidekruiden, verticale tuinen en dergelijke. Een duizelingwekkende variatie aan bloemen waar de biodiversiteit en ook de fauna van af spat: klaprozen, korenbloemen, bolderiken, koningskaarsen, gele Ganzebloem, kamille, bijenorchissen, rietorchissen, ratelaars, spiegelklokje, slaapmutsje en nog vijftig andere soorten.

Opgave via info@stichtingmeergroen.nl. Los hiervan zijn groepsafspraken vanaf 5 mensen ook mogelijk.

sdr
advertentie
advertentie