Zo gaat het woningbouwplan er uit zien.
Zo gaat het woningbouwplan er uit zien. pr

Liefst 330 woningen in Rooseveltpark in Hoofddorp, 30 procent sociaal

15 juni 2021 om 16:02 Overig

HOOFDDORP De gemeente Haarlemmermeer heeft een projectovereenkomst met de ontwikkelaars Starthuizen Rooseveltpark B.V. en De Nieuwe President B.V. gesloten voor het ontwikkelen van circa 330 huur- en koopappartementen in Hoofddorp.

Het woningbouwplan is gelegen nabij bedrijventerrein De President 1.1. Aan de noordzijde is het plan begrensd door het bedrijf Kawasaki, aan de zuidzijde door de Johan Enschedelaan, aan de westzijde door de Hoofdvaart en aan de oostzijde door de Jacobus Spijkerdreef. Aan de zuidwestzijde bevindt zich één van de drie bekende Calatravabruggen.

Starthuizen heeft inmiddels al een intentieovereenkomst gesloten met woningbouwcorporatie Eigen Haard voor de bouw van sociale huurwoningen. Dit zal tenminste 30 procent van het geheel zijn.

Jurgen Nobel, wethouder woningbouw is blij dat er nu echt gebouwd kan worden op dit deel in het zuidoosten van Hoofddorp. “Dit is weer goed nieuws voor de mensen in Haarlemmermeer. We willen minstens twintigduizend woningen bijbouwen. Deze ontwikkeling draagt daar zeker aan bij.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie