Jurgen Nobel: 'We zullen metingen uitvoeren op het gebied van geluid, wind en temperatuur.'
Jurgen Nobel: 'We zullen metingen uitvoeren op het gebied van geluid, wind en temperatuur.' pr

Eerste containers geplaatst voor geluidsproef met woningbouw

16 juni 2021 om 10:35 Overig

HAARLEMMERMEER De eerste containers voor een proef met geluidsarm bouwen zijn geplaatst. Ze dienen als testlocatie om te ondervinden hoe er met het oog op geluidsoverlast van vliegtuigen het best kan worden gebouwd.

Bij C-Beta, in Hoofddorp komen in totaal 120 containers, die woningen na moeten bootsen en zo het een en ander te kunnen onderzoeken op het gebied van leefomgevingskwaliteit.

Jurgen Nobel, wethouder woningbouw is een warm pleitbezorger van dit onderzoek. “De luchthaven geeft economische voorspoed, maar de geluidshinder is ook onmiskenbaar. We willen de komende jaren duizenden woningen bijbouwen. Ik hoop dat de resultaten van het onderzoek zullen bijdragen aan een betere kwaliteit van onze leefomgeving.”

“We zullen metingen uitvoeren op het gebied van geluid, wind en temperatuur. De opstelling wordt gebouwd van zeecontainers en zal de komende twee tot drie jaar duren. De resultaten van het onderzoek zullen openbaar beschikbaar zijn.”

In september zal er een groter evenement gepland worden. Dan zullen alle 120 containers geplaatst zijn en kan er meer uitleg gegeven over dit onderzoek.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie