De laatste winnaar Mirjam Noach heeft een leerzame tijd achter de rug.
De laatste winnaar Mirjam Noach heeft een leerzame tijd achter de rug. Jan Aukes

Zoektocht naar polderdichter in beslissende fase

20 juni 2021 om 17:08 Overig

HAARLEMMERMEER Vier dichters gaan woensdag 30 juni met elkaar de strijd aan voor de titel ‘Polderdichter Haarlemmermeer’. De feestelijke verkiezing vindt plaats in de Bibliotheek Nieuw-Vennep voor een klein publiek én is live te volgen via een livestream. Ook online kan er meegestemd worden!


Het moet een avond worden vol poëzie, met een optreden van jonge muzikaal talent door singer-songwriter Sanne Sterringa. Ook komt de officiële stadsdichter van Leiden, Marianne van Velzen, voordragen.

De jury bestaat uit Mirjam Noach (oud-Polderdichter Haarlemmermeer 2018-2019), Marja Ruigrok (wethouder gemeente Haarlemmeer) en Swaentje van Sprundel (programmeur Bibliotheek Haarlemmermeer). Marianne van Velzen, stadsdichter van Leiden, zal aansluiten als gastjurylid.

Mirjam Noach won de vorige editie en zit nu in de jury. “Ik vond die avond destijds bloedspannend. Maar het is zo geweldig dat je daar staat voor een publiek, en je eigen werk voordraagt. Het is ook mooi om de andere deelnemers te horen, daar wordt je soms helemaal door meegevoerd.”
Als Polderdichter staat je volgens Mirjam een leerzame tijd te wachten: “Je leert werken in opdracht, en daardoor maak je een ontwikkeling door als dichter. Je leert ook zoveel over de gemeente, over de geschiedenis, de innovatie, die je terugziet in het heden. Ik hoop dat de volgende Polderdichter dat ook meeneemt en alles uit het Polderdichterschap haalt wat erin zit.”
Er zijn nog enkele plekken vrij om live aanwezig te zijn op de verkiezingsavond. Opgeven kan via een mail naar: aanmelden@debibliotheekhaarlemmermeer.nl onder vermelding van Polderdichter. De livestream is vanaf 20.00 uur te volgen op het YouTube-kanaal van de Bibliotheek Haarlemmermeer.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie