De grote plas in het Haarlemmermeerse Bos.
De grote plas in het Haarlemmermeerse Bos. Ton Dijkstra

Nieuwe menginstallatie hapert: blauwalg in stinkende bosplas

18 juni 2021 om 14:15 Overig

HAARLEMMERMEER Het nieuwe beluchting- en menginstallatie in het water van het Haarlemmermeerse Bos werkt nog niet naar behoren. “Er zit blauwalg in en het water stinkt,” zei Manon de Vries (HAP) donderdag in de gemeenteraad.

Vorige nazomer is ter plekke een nieuwe beluchting- en menginstallatie aangelegd, waarbij slangen met gaatjes op de bodem liggen. “Nog niet alle gaatjes doen het,” gaf wethouder Sedee aan als reden van de hapering. “Er wordt aan gewerkt, het moet goed komen, ik heb er alle vertrouwen in.”

De kwaliteit van het recreatiewater is al langer een punt van aandacht. De versleten beluchting- en menginstallatie werd in 2016 verwijderd uit de bosplas en omdat de waterkwaliteit redelijk bleef, werd er in eerste instantie geen nieuwe installatie geplaatst. Daarna is nog eenmalig een waterstofperoxide-behandeling uitgevoerd, deze was echter heel kort werkzaam.

Na de schriftelijke vragen van HAP werd besloten om voor 2021 toch weer een menginstallatie aan te brengen, zodat de recreatiewateren in het Haarlemmermeerse Bos deze zomer dus weer vrij van blauwalg hadden moeten zijn.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie