Een fietsersknopje op de Rijnlanderweg.
Een fietsersknopje op de Rijnlanderweg. Eric Hoenson

Raadsleden op de bres voor fietsers: ‘Heeft een knopje wel zin?’

23 juni 2021 om 11:17 Overig

HAARLEMMERMEER Doodlopende paden, ontbrekende bewegwijzering en twijfel over het nut van drukknopjes bij verkeerslichten. Meerdere raadsleden namen het vorige week tijdens het vragenuurtje in de gemeenteraad op voor fietsers in Haarlemmermeer.

Erik van der Peet (CDA) merkte op dat de nieuwe fietspaden in het gebied tussen Nieuw-Vennep en Zwaanshoek er prachtig uitzien, maar dat er nergens bewegwijzering of naambordjes zijn te vinden.

Peter Boerman van GroenLinks stipte het fietspad aan op de Cobronielaan (Schipholrijk) dat zonder waarschuwing doodloopt wegens werkzaamheden. Je moet afstappen en terug naar Geniedijk.

Forza-raadslid Jordy Schaap vroeg zich hardop af of het wel zin heeft om als fietser bij een verkeerslicht op een knopje te drukken. Zijn dit geen ’placebo-knoppen’? vraagt hij zich af omdat volgens verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen magnetische lussen in het wegdek de lichten reguleren.

Wethouder Ruigrok gaf aan de verschillende kwesties te onderzoeken, maar zal waarschijnlijk pas na het zomerreces met antwoorden komen.

Fietslicht op groen
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie