Afbeelding
Pixabay
minima

Geen geld, maar voortaan een computer voor gezin met laag inkomen

30 juni 2021 om 09:26 Overig

HAARLEMMERMEER Geen geld, maar direct een computer of laptop voor een kind uit een gezin met een laag inkomen. Dat geldt per 1 juli voor de nieuwe computerregeling van Haarlemmermeer. 

Nee, de nieuwe invulling van de regeling is niet in het leven geroepen als gevolg van misbruik of fraude maar omdat het een flink aantal voordelen biedt. De belangrijkste zijn: goedkoper voor de gemeente vanwege centrale inkoop; de kennis en kunde gebruiken van de zeer ervaren Rent Company die al met veel scholen werken, waaronder in Haarlemmermeer en het gebruikersgemak voor ouders die niet zelf meer hoeven te zoeken naar de beste deal/beste koop. The Rent Company biedt daarnaast ook een reparatieservice.  

Dat een computer bij de basisvoorzieningen hoort, is omdat het onderwijs in de laatste jaren steeds meer digitaal is geworden. Er wordt daarom steeds meer verwacht dat leerlingen over een eigen laptop of computer beschikken. De computerregeling is heel belangrijk voor kinderen waarvan de ouders het niet kunnen betalen. Kinderen moeten allemaal dezelfde kansen krijgen om volledig tot ontplooiing te kunnen komen.

Een computerregeling bestond in Haarlemmermeer al langer. Er werd door de gemeente een geldbedrag verstrekt waarmee ouders zelf een computer of laptop konden kopen voor hun kind. De regeling is en was geldig voor kinderen tussen de 8 en 17 jaar in het basis- en voortgezet onderwijs. Ouders met een inkomen tot 120 procent van het wettelijk minimumloon kunnen een aanvraag doen. De regeling maakt onderdeel uit van het kindpakket en kan worden aangevraagd via de gemeente. Voor wie net iets meer verdient wordt een uitzonderingspositie bekeken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie