De bezuiniging leidde tot protesten in Hoofddorp.
De bezuiniging leidde tot protesten in Hoofddorp. pr
politiek

Kamervragen over bezuiniging op sport en bewegen in Haarlemmermeer

30 juni 2021 om 15:53 Overig

HAARLEMMERMEER Michiel van Nispen van de SP heeft naar aanleiding van de bezuinigingen in Haarlemmermeer Kamervragen gesteld aan de Minister voor Medische Zorg Tamara van Ark. Hij uitte daarbij zijn bezorgdheid over de forse bezuinigingen op sport en bewegen die de gemeente wil doorvoeren. Met name het wegvallen van de Rijksfinanciering als er lokaal wordt bezuinigd, de zogenaamde cofinanciering, leidt volgens hem tot ‘het van de kaart vegen van de gehele sportstimulering.’

Het Kamerlid is tevens van mening dat de lokale bezuiniging haaks staat op het op landelijke ingezette sportstimuleringsbeleid. “Dit raakt alle mooie woorden, plannen, beloftes en ambities die de laatste jaren in Kamerdebatten zijn uitgesproken.”

Het antwoord van de minister komt waarschijnlijk niet meer voor 1 juli wanneer de gemeenteraad over de bezuinigingen debatteert. Maar het zal consequenties kunnen hebben voor de langere termijn. Het Kamerlid vraagt namelijk ook of er andere gemeenten zijn die al dan niet concrete plannen hebben om zo fors te bezuinigen op de sportinfrastructuur als Haarlemmermeer. En of de minister bereid is dit uit te zoeken en de Kamer hierover te informeren.

Door ernstige tekorten op de begroting gaat Haarlemmermeer flink snijden in diverse subsidies, zo werd onlangs duidelijk. Voor sport zal de komende jaren een miljoen minder beschikbaar zijn, wat betekent dat een organisatie als Sportservice dreigt te verdwijnen. “De met bloed, zweet en tranen opgebouwd sportinfrastructuur wordt bruut afgebroken,” laat een woordvoerder weten.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie