Beusenberg: 'Blijkbaar moet ik er nog harder tegenin gaan.'
Beusenberg: 'Blijkbaar moet ik er nog harder tegenin gaan.' Pr
politiek

Geen steun voor Beusenberg: ‘Ik ga hulp zoeken in de Tweede Kamer’

2 juli 2021 om 15:58 Overig

HAARLEMMERMEER Rinus Beusenberg van Sociaal Rechts Haarlemmermeer kreeg donderdag in de gemeenteraad niet voldoende steun voor zijn wat hij noemde ‘frontale aanval op B&W’. De fractievoorzitter van de eenmanspartij wil een eind maken aan de ‘woekerwinsten’ van projectontwikkelaars in Haarlemmermeer. Slechts Forza, CU/SGP en 1 Haarlemmermeer vielen hem bij: zichzelf meegerekend zijn dat acht van de 39 stemmen. 

Beusenberg zegt zwaar teleurgesteld te zijn, maar blijft strijdbaar. “Deze gemeenteraad is niet daadkrachtig. De rode loper wordt uitgerold voor projectontwikkelaars. Terwijl zij hun zakken vullen, wordt de bevolking opgezadeld met onnodige hoge prijzen voor nieuwbouwhuizen. Daar komen nog eens bezuinigingen bij. En het kan anders, kijk maar naar Hillegom. Daar wordt in samenwerking met de gemeente nieuwbouw neergezet voor een ton. Ons college zegt steeds dat we geen grond in bezit hebben. Dat klopt niet, de gemeente bezit minimaal 500 hectare.”

“Ik geef niet op”, zegt de voormalige zakenman. “Dat ligt niet in mijn aard en dat kan ik ook niet maken richting de jeugd van Haarlemmermeer. Ik ga hulp zoeken in de Tweede Kamer en begin met verse partijen als BBB. Maar ook bij de SP, daar heb ik eerder al informatie naar toe gestuurd. Het gaat vanzelf rommelen in Haarlemmermeer. Blijkbaar moet ik er eerst nog harder tegenin gaan.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie