Verslaggever Miriam van 't Veer praat met buren.
Verslaggever Miriam van 't Veer praat met buren. Screenshot

Woningovervallers Nieuw-Vennep waren gericht op zoek naar Rolex

24 juli 2021 om 12:26 Overig

NIEUW-VENNEP De woningovervallers die dinsdagavond toesloegen in een flat aan de Vivaldisingel in Nieuw-Vennep waren gericht op zoek naar een Rolex. Dat meldt het programma 112Vandaag van RTL5 in hun uitzending van donderdag. 

In de reportage van verslaggever Miriam van ‘t Veer blijkt dat het 26-jarige vrouwelijke slachtoffer ‘s avonds op tien uur open deed om een pakketje voor de buren aan te nemen. Eerst kreeg ze een mes op haar gericht en vervolgens werd ze op de grond gegooid. Daarna kwam een andere man binnen en werd de sfeer wat beter. 

Kort na de woningoverval vertrekken de twee dertigers met Surinaams accent met meerdere goederen. Naast het horloge ook met een dure telefoon. De vrouw komt zelf niet in beeld, wel een buurjongen die zegt dat de deurvergrendeling in de flat niet altijd goed werkt. Hij gaat vaak naar beneden om open te doen.

In de uitzending wordt gemeld dat criminelen steeds vaker gebruik maken om als nep-bezorger de deur op te krijgen. Het advies is dan ook goed op de hoogte te blijven van je eigen pakketje en bij het minste wantrouwen het pakket voor de buren voor de deur te laten neerzetten, zeker later in de avond.

De uitzending is hier te bekijken:

https://www.rtlxl.nl/programma/112-vandaag/c3d61286-31a7-39d5-ab77-8f6a65069c83

Vorige week was er nog een gevecht met een namaak-pakketbezorger in Hoofddorp. Zie daarvoor: 

https://www.hcnieuws.nl/lokaal/overig/696136/zoon-in-gevecht-met-pinpasfraudeur-van-86-jarige-moeder

Het team van 112Vandaag.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie