Het blijft minimaal tot maandag wachten dat een brengparkje kan worden geleegd.
Het blijft minimaal tot maandag wachten dat een brengparkje kan worden geleegd. Eigen foto

Geen geld om in weekend klacht over brengparkje te behandelen

28 juli 2021 om 09:41 Overig

HAARLEMMERMEER “Meerlanden kan in het weekeinde geen extra personeel inzetten om klachten over volle brengparkjes weg te werken. Daarvoor ontbreekt het geld.” 

Dit antwoordt wethouder Sedee naar aanleiding van vragen van de PvdA in juni in de gemeenteraad. De partij wilde weten hoe het zit met de bereikbaarheid van de gemeente en afvalverwerker Meerlanden op zaterdagen voor het melden van volle brengparkjes. 

Sedee: “In het weekend is bij de gemeente een storingsdienst telefonisch bereikbaar om acute problemen in de openbare ruimte te verhelpen. Meldingen over volle containers vallen hier niet onder. Wel kan er in het weekend een Melding Openbare Ruimte worden gedaan over een volle container. Op maandag wordt de lediging dan ingepland. Op zaterdagen vindt er nog extra inzameling plaats via vooraf ingeplande routes.”

“Wij begrijpen de wens van de PvdA-fractie om in het weekend ook een telefoonnummer bij de Meerlanden open te stellen voor het doen van dergelijke meldingen, maar dat kan zich dan maar beperkt van afval ontdoen omdat verwerkingslocaties dan zijn gesloten. Er is voor gekozen om de beperkte capaciteit te gebruiken voor de vaste routes op zaterdagen. Daarnaast is het kostbaar om ervoor te zorgen dat er na iedere telefonische melding direct actie ondernomen wordt. Dan moet er extra personeel en materieel beschikbaar zijn dat op afroep kan worden ingezet. De middelen zijn hiervoor nu niet begroot.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie