Maxime maakte vorig jaar de overstap van de pony’s naar de paarden.
Maxime maakte vorig jaar de overstap van de pony’s naar de paarden. eigen foto

16-jarige Amazone Maxime Karman naar EK in Zweden

28 juli 2021 om 12:30 Overig

NIEUW-VENNEP Maxime Karman is door bondscoach Marcelle de Kam oproepen om Nederland te vertegenwoordigen tijdens het EK eventing junioren en Young riders van 25 tot en met 29 augustus in Zweden.

Maxime (16) woont in Nieuw-Vennep en rijdt Internationaal eventing met haar twee paarden Funi Strona en Double Perfect. Eventing bestaat uit drie onderdelen. Een dressuurproef, een cross country en een springparcours. 

Vorig jaar heeft ze de overstap gemaakt van de pony’s naar de paarden. Met Funi Strona is ze sinds een jaar een combinatie en niet onverdienstelijk. In april reed ze met haar paard de eerste internationale wedstrijd in Oudkarspel waarbij ze een A-kaderscore reed en een plekje in het juniorenteam wist te veroveren.

Daarna volgde wedstrijden in Renswoude en Maarsbergen, beide observatiewedstrijden voor het EK eventing junioren en Young riders in Zweden. Ook daar wist een Maxime een goede prestatie neer te zetten, wat uiteindelijk resulteerde in een telefoontje van de bondscoach Marcelle de Kam dat ze Maxime wilde meenemen naar het EK.

Tot die tijd is het een kwestie van goed voorbereiden en vooral fit houden van paard en ruiter. Op 22 augustus zal Maxime afreizen naar Zweden om daar met zowel het team als individueel een goed resultaat neer te zetten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie