Afbeelding
eigen opname

Column Simona: Vakantie

29 juli 2021 om 09:55 Overig

HOOFDDORP Na deze column verschijnen er even twee weken geen columns meer door mij geschreven. Niet omdat ik persoonlijk op vakantie ga, maar de hele krant gaat op vakantie.  Nu zou ik eigenlijk allerlei leuke tips en trips in deze column willen melden, maar de periode waarin wij nu zitten, remt mij wat af. We zijn nog maar kort geleden heftig geschrokken  na de brute aanslag op een persoon die wij allemaal wel kenden. En die helaas niet de eerste is en ook niet de laatste, vrees ik, zal zijn die op deze manier aan het einde van zijn leven komt. We krijgen beelden binnen van een watersnood in zowel ons eigen land als in België en Duitsland. Leek het eerst nog te gaan om ondergelopen straten en woningen, nu vallen er slachtoffers te betreuren en is het een heuse ramp geworden. Surrealistische beelden, die wij wel gewend zijn van landen die altijd ver weg waren en ons de illusie gaven van, hier tenminste niet. 

Maar het gaat om landen en gebieden dichtbij en waar mensen nu in deze periode op vakantie zouden gaan of er al waren. Plots ben ik blij dat ik in de buurt van Schiphol woon. Want zou men hier niet als een gek eraan werken om zo’n ramp te zien voorkomen. Juist ook omdat we eigenlijk al op de bodem van een meer leven. Schiphol dat momenteel zijn reizigers niet goed kan verwerken vanwege allerlei vertragingen bij testen en uitslagen. Ondanks alles zijn er nog genoeg mensen die op vakantie gaan. Maar tot op de dag van vertrek wel in grote onzekerheid verkeren of hun vakantiebestemming ze nog wel wil ontvangen. Nederland kleurt rood. Het betekent dat ook vakantievierders onze kant op zo hun bedenkingen zullen hebben. 

Daarnaast zijn er al veel jongeren op vakantie geweest. En hebben zij als souvenir een coronabesmetting meegenomen. De cijfers hierover stijgen alarmerend en gaan veel vakantieplannen van anderen in de weg zitten. En hoe zit het met de leerlingen van de Burgemeester Amersfoortschool in Badhoevedorp? Zij zijn nu met vakantie, maar gaan zij na de vakantie terug naar deze school, of is deze dan definitief gesloten vanwege een tekort aan leerlingen?

 Uit bovenstaande tekst blijkt wel dat er veel spanningen zijn momenteel voor veel mensen in dit land als wel elders. Toch hoop ik dat er nog genoeg mensen zijn die dit jaar onbevangen en vooral ontspannen hun koffers inpakken en op pad gaan. Mijn nakroost verheugt zich al op hun reisje en krijgen geen weet van het verkrampte moederhart vol zorgen hierover. Stuur mijn zorgen wel ff op vakantie. 

VROUWSIMONA… 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie