Ben is misschien wel de grappigste schrijvende kapper van Nederland.
Ben is misschien wel de grappigste schrijvende kapper van Nederland. Frans Tol

Beste columns van Kapperspraat: Wintersport

4 augustus 2021 om 10:00 Overig

NIEUW-VENNEP Ben Perdaan is zonder twijfel de grappigste schrijvende kapper van Nieuw-Vennep, van Haarlemmermeer, of laten we zeggen van heel Nederland. Elke twee weken geeft als gezinshoofd, als bekende ondernemersbaas of als een vriendelijke en soms nukkige vakman zijn visie op het leven. Als extraatje deze zomer brengen wij zijn beste columns van dit jaar elke dag om 10.00 uur op de website van HCnieuws. Heerlijk voor bij de koffie! 

Jaren geleden hadden wij het lumineuze idee opgevat om eens te ontdekken of wintersport iets voor ons zou zijn. Vooral ik was degene die allerlei vooroordelen daar omtrent heb moeten wegnemen. Mijn vrouw komt immers uit een klimatologische omgeving waar kou en sneeuw niet direct standaard zijn. Ook de winter in Nederland valt volstrekt niet te vergelijken met omstandigheden in een wintersportgebied was een door mij aangedragen argument. Uiteindelijk had mijn overtuigingskracht ertoe geleid dat wij bij wijze van proef eens zouden ondervinden wat wintersport nou zo bijzonder maakt. Hup, naar de sneeuw en wel naar Winterberg. Onder het mom van klein beginnen.

Het eerste wat opviel in Sauerland was de afwezigheid van sneeuw. Dat op zich kon al als een tegenvaller worden gezien. Bij het hotel wisten ze ons echter te verzekeren dat het morgen zou sneeuwen. Conform de Duitse pünktlichkeit sneeuwde het de volgende dag ook echt. Was natuurlijk totaal niet genoeg om te skiën, maar het zag er al aardig wintersportachtig uit. Te noemen detail wellicht, is dat de temperatuur best wel daalde terwijl de windkracht best wel steeg. Maar goed, als je er dan toch bent lijkt het mij op zich wel logisch dat je dan ook even met een lift naar boven gaat. Nu was er keuze uit een stoeltjeslift met een plastic beschermkap en een stoeltjeslift zonder. Uiteraard adviseerde ik direct om degene zonder kap te nemen zodat je het best kunt genieten van de omgeving.

Had ik al gezegd van de temperatuur en de wind? Enfin, dit in combinatie met een stoeltjeslift in cabrio uitvoering resulteerde in huilende kinderen met bevriezingsverschijnselen en een vrouw die haar internationale taalvaardigheid uitgebreid demonstreerde.

Om de een of andere reden is er daarna nooit meer wat van Wintersport gekomen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie