De stalling blijft tot dat er camera's worden gehangen.
De stalling blijft tot dat er camera's worden gehangen. Twitter-Handhaving Haarlemmermeer

Bewaakte stalling Van Stamplein als wapen tegen toename diefstal elektrische fietsen

29 juli 2021 om 15:09 Overig

HOOFDDORP Een tijdelijke bewaakte stalling moet voorkomen dat er nog meer fietsen worden gestolen op het Burgemeester van Stamplein in Hoofddorp. Alleen al sinds april zijn er vijftig elektrische fietsen verdwenen. 

Burgemeester Schuurmans spreekt van een crisisoplossing. “Diefstal van een elektrische fiets komt hard aan. Ze zijn duur en je kan ze niet makkelijk terugkopen wegens een wereldwijd tekort aan accu’s. We willen voorkomen dat mensen niet meer met een elektrische fiets naar het centrum van Hoofddorp durven te komen.” 

Uit controle van Handhaving blijkt dat eigenaars niet altijd even verantwoordelijk omgaan met de beveiliging. Veel mensen gebruiken maar één slot en zetten de fiets niet ergens aan vast. Handhavers gaan in dergelijke gevallen via briefjes communiceren dat meer sloten gewenst zijn, naast het vaste slot, eigenlijk nog twee. Schuurmans heeft verder de politie gevraagd de aandacht meer op fietsendieven te richten. Dat heeft al geleid tot een aanhouding waarbij een persoon vier gestolen elektrische fietsen in zijn schuurtje had staan. 

De bewaakte stalling staat op een grasveld in een hoekje achter gaas op het plein. Er is van 8.00 tot 22.00 uur een toezichthouder voor het geval er verdachte situaties ontstaan, de verantwoordelijkheid blijft echter bij de eigenaar liggen. Schuurmans: “Het is geen fraai gezicht. Uiteindelijk komen er camera’s te hangen op het Van Stamplein, waarschijnlijk over twee tot vier weken. Dan kan de stalling weg. Ik wilde nu snel iets doen voor de inwoners.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie