De hotels in haarlemmermeer zijn nog niet volgeboekt tijdens de Grand Prix.
De hotels in haarlemmermeer zijn nog niet volgeboekt tijdens de Grand Prix. Joop Touw

Grand Prix zorgt nog niet voor volle hotels in Haarlemmermeer

30 juli 2021 om 11:26 Overig

HAARLEMMERMEER In en rond Zandvoort betaal je al snel een paar duizend euro om drie dagen te kunnen slapen tijdens de Grand Prix in Zandvoort. Maar in het weekeinde van 3, 4 en 5 september zijn in Haarlemmermeer nog genoeg overnachtingen voor normale prijzen te  boeken.

“De Grand Prix brengt op dit moment nog niet de business waar de hotels op hadden gehoopt,” zegt John Nieuwland van RAMADA Amsterdam Airport Schiphol en voorzitter van Koninklijke HorecaNederland afdeling Haarlemmeer. “De equipes zijn reeds ondergebracht in verschillende hotels. Publieke vraag blijft voor dat weekend echter nog achter. We zien dat toeschouwers nog steeds terughoudend zijn om kamers te reserveren.”
“Natuurlijk ligt de prijs hoger dan de omliggende periodes, echter is de prijs vergelijkbaar met eenzelfde periode voor corona. Nog steeds worden reserveringen vooral gemaakt een week voor het verblijf en ziet het er niet naar uit dat er vanaf september een redelijk herstel van de markt zichtbaar is. Het lijkt erop dat pas vanaf het begin van het seizoen 2022 maart en april een wezenlijk herstel van de markt zichtbaar is.”
Hij is huiverig voor een nieuwe klap voor de hotels. “Op dit moment gaat het evenement nog steeds door met bezoekers. Indien dit niet het geval is, zal dat na de annulering van Mysteryland wederom een klap zijn voor de hotellerie in de Haarlemmermeer.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie