Naast vaste flitspalen wil de VVD ook mobiele palen.
Naast vaste flitspalen wil de VVD ook mobiele palen. Ton Dijkstra/BDU

De VVD zet in op mobiele flitspalen

1 augustus 2021 om 18:28 Overig

HAARLEMMERMEER De Haarlemmermeerse VVD wil dat het college onderzoekt of de inzet van mobiele flitspalen kan bijdragen aan het verminderen van het aantal verkeersongevallen en daarmee verkeersslachtoffers. Zo ja dan is de vervolgvraag of deze mobiele flitspalen kunnen worden ingezet. 

“Verkeersveiligheid en het verminderen van verkeersongevallen is een belangrijk speerpunt van de Haarlemmermeerse VVD. Onvoorzichtig gedrag, zoals te hard rijden, is een belangrijke oorzaak van verkeersongevallen. Bovendien weten we dat meer handhaving op overtredingen helpt bij het afdwingen van een veilige snelheid.“ Aldus fractievoorzitter Beryl van Straten

Naast de gebruikelijke middelen voor handhaving, zoals vaste camera’s, mobiele snelheidscontroles en trajectcontrole, is in diverse plaatsen in Nederland geëxperimenteerd met verrijdbare flitspalen. Deze apparaten kan de politie makkelijk verplaatsen en kunnen enige maanden worden ingezet op specifieke plaatsen. In het AD van 25 juli staat vermeld dat Rotterdam deze mobiele flitspalen inzet en dat volgens inwoners het resultaat direct zichtbaar is. “Zodra de camera’s zijn geplaatst, zie je dat de snelheid omlaag gaat.” Het OM gaat over de plaatsing van dergelijke mobiele flitspalen. 

De VVD wil daarom van het college weten of de inzet van mobiele flitspalen kan bijdragen aan het verminderen van het aantal verkeersslachtoffers en of onze gemeente dan ook mobiele flitspalen kan/gaat inzetten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie