Dinsdagochtend: er is veel ruimte om een fiets te parkeren in de tijdelijke stalling.
Dinsdagochtend: er is veel ruimte om een fiets te parkeren in de tijdelijke stalling. Joop touw

Animo bewaakte fietsenstalling Van Stamplein moet nog op gang komen

4 augustus 2021 om 10:04 Overig

HOOFDDORP De animo woord de tijdelijke bewaakte stalling op het Burgemeester van Stamplein in Hoofddorp moet nog op gang komen. Sinds die vrijdag open ging zijn er slechts enkele fietsen gestald.  De stalling moet voorkomen dat er nog meer fietsen worden gestolen op hHet stadsplein.  Alleen al sinds april zijn er vijftig elektrische fietsen verdwenen. 

Burgemeester Schuurmans spreekt van een crisisoplossing. “Diefstal van een elektrische fiets komt hard aan. Ze zijn duur en je kan ze niet makkelijk terugkopen wegens een wereldwijd tekort aan accu’s. We willen voorkomen dat mensen niet meer met een elektrische fiets naar het centrum van Hoofddorp durven te komen.” 

Uit controle van Handhaving blijkt dat eigenaars niet altijd even verantwoordelijk omgaan met de beveiliging. Veel mensen gebruiken maar één slot en zetten de fiets niet ergens aan vast. Handhavers gaan in dergelijke gevallen via briefjes communiceren dat meer sloten gewenst zijn, naast het vaste slot, eigenlijk nog twee. Schuurmans heeft verder de politie gevraagd de aandacht meer op fietsendieven te richten. Dat heeft al geleid tot een aanhouding waarbij een persoon vier gestolen elektrische fietsen in zijn schuurtje had staan. 

De bewaakte stalling staat op een grasveld in een hoekje achter gaas op het plein. Er is van 8.00 tot 22.00 uur een toezichthouder voor het geval er verdachte situaties ontstaan, de verantwoordelijkheid blijft echter bij de eigenaar liggen. Schuurmans: “Binnenkort komen er camera’s te hangen op het Van Stamplein. Maar ik wilde snel iets doen voor de inwoners.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie