Soms worden prullenbakken in de brand gestoken.
Soms worden prullenbakken in de brand gestoken. Twitter Handhaving Haarlemmermeer

Tussenstand in Haarlemmermeerse Bos: 58 prullenbakken vernield

5 augustus 2021 om 15:20 Overig

HOOFDDORP  Er zijn in en rond de Toolenburgerplas en het Haarlemmermeerse Bos al 58 prullenbakken vernield. Dit meldt wethouder Marjolein Steffens op twitter. Ze doet daarbij een beroep op ouders: ‘Wat doen jouw kinderen als ze ‘s avonds chillen?’, vraagt ze zich publiekelijk af. ‘Sommigen vinden het leuk om van alles te vernielen. Zoals prullenbakken. Naast dat het asociaal is, kost het ons tienduizenden euro’s dit te herstellen.”

Het probleem is bekend en kwam al eerder in de gemeenteraad aan bod. Koos de Vries van de ChristenUnie-SGP had in juni met zijn vrouw een rondje gewandeld om het meer in het Haarlemmermeerse Bos. Hij  zag daar tot zijn ontzetting drie afgebrande vuilnisbakken. “Je komt er soms wel eens eentje tegen, maar drie is wel wat veel”, stelde hij. “Wat zijn er voor mogelijkheden hier iets aan te doen. Zijn metalen bakken een optie?”

Wethouder Sedee broedt op een oplossing maar gaf ook aan weinig te kunnen doen tegen dergelijk asociaal gedrag. Metalen bakken zouden juist weer kunnen worden gebruikt om vuurwerk in te gooien.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie