Afbeelding
pr

Wie wil een financiële bijdrage voor een duurzaam project?

28 augustus 2021 om 11:21 Overig

HAARLEMMERMEER De Coöperatieve Windenergievereniging Meerwind is een vereniging zonder winstoogmerk, geheel gerund door vrijwilligers, die elk jaar een flink deel van de opbrengst laat terugvloeien naar de regio Haarlemmermeer.

Voorzitter Lex Mooiweer: “Ons sponsorfonds Wind in de rug stelt daarom elk jaar 10.000 euro beschikbaar voor mooie regionale projecten en ideeën die ons gedachtengoed vertegenwoordigen, maar die zonder een kleine financiële injectie niet gerealiseerd kunnen worden. Onze voorkeur gaat uit naar het ondersteunen van meerdere kleinere duurzame projecten, juist omdat deze door hun beperkte omvang in de regel niet in aanmerking komen voor de gebruikelijke grotere fondsen in de regio.”

Denk dan aan het creëren van duurzame biologische moestuinen en groene schoolpleinen, of de aanschaf van zonnepanelen of zonneboilers voor maatschappelijke verenigingen. Ook het creëren van lesmateriaal met betrekking tot duurzame energie willen we ondersteunen. “Een aanvraag moet wel relevant zijn”, verduidelijkt Mooiweer. “Iemand die tegels in zijn achtertuin wil, hoeft niet te reageren. Hoe origineler en duurzamer het idee, hoe meer kans op een bijdrage uit het fonds. Zo laten we zien dat mensen in de Haarlemmermeer niet alleen de lasten maar ook de lusten hebben van onze drie windturbines. We zijn niet voor niets een coöperatieve vereniging.”

Meer informatie, de voorwaarden en het inschrijfformulier via

http://www.meerwind.nl/index.php/2-uncategorised/457-wind-in-de-rug-main-project-page.

Mail het ingevulde aanvraagformulier met eventuele bijdragen uiterlijk 31 oktober 2021 naar windinderug@meerwind.nl.

De winnaars van een eerdere sponsorronde.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie