De Pieter Verhoogstraat in Hoofddorp.
De Pieter Verhoogstraat in Hoofddorp. Google

Veroorzaker mysterieus laagfrequent geluid Pax opgespoord

Overig

Veroorzaker mysterieus laagfrequent geluid Pax opgespoord

HOOFDDORP De verantwoordelijke van het laagfrequente geluid in de Hoofddorpse wijk Pax is opgespoord n komt uit een transformatorhuisje. Dit laat wethouder Mariette Sedee weten in een brief aan de gemeenteraad naar aanleiding van vragen van Forza-raadslid Jordy Schaap, zo meldt die.

Forza heeft het afgelopen jaar vaker namens de bewoners van Pax aandacht gevraagd voor het probleem. De bewoners klaagden dat ze uit hun slaap gehouden werden door een constant laag frequent geluid in de avonden. De gemeente verklaarde echter dit niet eerder te kunnen verklaren. Tijdens het vragenuurtje van 17 juni wist  Schaap echter te melden dat het geluid vermoedelijk uit het transformatorhuisje vlakbij de Pieter Verhoogstraat zou komen. 

Naar aanleiding van deze melding van Forza heeft de gemeente de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied verzocht een geluidsmeting uit te voeren. Hierbij werd een overschrijding van de geldende geluidsnormen in de nachtperiodes geconstateerd. Dit is een overtreding van de bestaande geluidsnormen. Naar aanleiding hiervan heeft het verantwoordelijke bedrijf van het transformatorstation een waarschuwingsbrief ontvangen waarin het bedrijf binnen een termijn van twee maanden de overtreding ongedaan dient te maken en maatregelen te treffen zodat dat geluidsnormen niet meer worden overschreden. Dit zou betekenen dat binnen twee maanden de bewoners van Pax weer een goede en ongestoorde nachtrust tegemoet zouden kunnen zien.

advertentie
advertentie