Cor de Graaff en Jan Roelfsema met hun vrouwen. Ze hebben zich langdurig ingezet voor het Haarlemmermeers Mannenkoor ‘Zang en Vriendschap.
Cor de Graaff en Jan Roelfsema met hun vrouwen. Ze hebben zich langdurig ingezet voor het Haarlemmermeers Mannenkoor ‘Zang en Vriendschap. pr

Tenoren vieren 40 en 50 jarig jubileum bij Zang en Vriendschap

12 september 2021 om 13:13 Overig

HOOFDDORP Cor de Graaff en Jan Roelfsema zijn deze maand gehuldigd vanwege hun 50 en 40- jarige jubileum bij het Haarlemmermeers Mannenkoor ‘Zang en Vriendschap’ in Hoofddorp. 

Beide zangers maken deel uit van de stemgroep eerste tenoren en kunnen dus hoge tonen zingen. Dat is vrij bijzonder als je al wat ouder bent. Maar het helpt zeker als je langdurig en intensief je stem traint. En dat hebben beide mannen gedaan! Jan vanaf zijn toetreding op zijn 36e en Cor zelfs vanaf zijn 28e levensjaar. Het helpt daarbij natuurlijk ook dat ze zingen bij een eersteklas Mannenkoor onder leiding van een deskundig en gedreven dirigent.

Beide mannen zijn niet alleen uitstekende zangers, maar steken ook flink de handen uit de mouwen bij allerlei werkzaamheden die nodig zijn om een organisatie als een middelgroot mannenkoor met meerdere optredens per jaar, draaiende te houden.

Jan, van huis uit technicus, heeft zodanige ICT-kwaliteiten ontwikkeld dat hij al enkele tientallen jaren als webmaster van de voor het koor uitermate belangrijke website met ledenpagina beheert. En dat doet op een voortreffelijke wijze. De inhoud van de website verandert voortdurend, maar ook het aantrekkelijk houden van de uiterlijke vorm en toegankelijkheid is belangrijk. Al met al een klus die nooit af is. Daarnaast was Jan ook meer dan tien jaar koormeester en zorgde er onder andere voor dat de repetities op tijd beginnen en dat de zangers tijdens optredens ordelijk de concertruimte binnenkomen en verlaten. Wegens zijn vele activiteiten voor Zang en Vriendschap werd Jan enige jaren geleden benoemd tot lid van verdienste.

De werkzaamheden van Cor zijn van een totaal andere aard. Voor een kooroptreden is meestal een podium nodig, en het opbouwen en aan- en afvoeren van de podiumdelen is bij Cor in goede handen. Ook draaide hij er zijn hand niet voor om, om toen dat nodig was een prachtige – verrijdbare –verhoging voor de dirigent te timmeren. En ook als er andere en (soms zware) spullen van het koor verplaatst moeten worden is Cor met zijn cross over en aanhanger een steun en toeverlaat. Heeft dit méédenken en mééhelpen soms te maken met zijn ‘vorige leven’ als agrariër die immers ook flexibel en van alle markten thuis moet zijn?

Beide heren ontvingen uit handen van KNZV- bestuurslid Henk van Kesteren de insignes en oorkonden behorend bij hun jubileum. Voorzitter van Zang en Vriendschap Peter Roodenburg sprak beide jubilarissen toe en overhandigde bloemen aan hun partners. Daarna zongen alle aanwezige zangers het Verenigingslied en werd er getoast op de jubilarissen én het Haarlemmermeers Mannenkoor dat volgend jaar 90 jaar bestaat!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie