La Floria.
La Floria. Google

Ruigrok onverbiddelijk: ‘Restaurant La Floria gaat dicht’

10 september 2021 om 12:48 Overig

HOOFDDORP Wethouder Marja Ruigrok is niet van plan Restaurant La Floria in het Haarlemmermeerse Bos open te houden. “De eigenaars hebben een tijdelijk contract gehad, daar wil ik me aan houden.”

De kwestie kwam donderdag in de gemeenteraad aan bod dankzij de raadsleden Pieter Jan de Baat (VVD) en Eric Vermeulen (Forza). Ze sprongen in de bres voor de twee ondernemers die november weg moeten zijn omdat het nabijgelegen paviljoen in de verkoop gaat. De eventuele koper daarvan zou zo min mogelijk concurrentie worden geboden. Geen vreemde opstelling, want eerder gaven geïnteresseerden aan dat er heel wat haken en ogen aan de exploitatie van het paviljoen zitten. 

Vermeulen: “Kunnen we dan niet wachten met het sluiten van La Floria totdat het paviljoen is verkocht? Een van de eigenaars heeft al wat anders gevonden in de horeca, maar de andere wil dolgraag verder. Wordt Haarlemmermeer daar slechter van? Waar is de menselijke maat?” vroeg Vermeulen zich hardop af.   

Ruigrok benadrukte dat de gemeente alles heeft gedaan wat mogelijk was dat er een gereduceerde huur is gevraagd. Ze houdt zich aan de regel: afspraak is afspraak. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie