Afbeelding
Karin K

Bijzondere portretten van gewone inwoners van Haarlemmermeer, wie durft?

Overig

HAARLEMMERMEER Onder de naam ‘De Haarlemmermeerder In Beeld’ start Karin K Photography een kunstproject met twintig in Haarlemmermeer woonachtige modellen. Ze gaat gewone mensen op een bijzondere wijze  portretteren. Deze portretten zijn vanaf 8 december te zien zijn op de speciale foto-expositie in het Fort van Hoofddorp.


Karin is druk bezig met de selectie van de modellen die zich hebben aangemeld. De belangstelling is goed. “Ik wil een prachtige mix van mensen voor de camera krijgen die de multiculturele samenleving van Haarlemmermeer artistiek gaan vertegenwoordigen. Het maakt niet uit van welke leeftijd, religie, kleur of voorkeur. Ook is er ruimte voor een foto van een ‘setje’ en een foto van een ouder met baby of kind. De shoots zullen eind september van start gaan. Als dank voor de medewerking ontvangen de deelnemers hun foto van de expositie als uitvergroting én een exclusieve uitnodiging voor de opening.”
“Ik ben dit project gestart omdat ik de ‘gewone Haarlemmermeerder’ op een mooie wijze een gezicht wilde geven. Het idee werd door diverse partijen met veel enthousiasme ontvangen en het balletje ging onverwacht snel rollen. Ik wil de modellen niet op een standaard wijze in beeld brengen, zoals van een lachend gezicht snel een kiekje maken, maar de tijd nemen in de studio. Er zullen straks vijftien kleurenprints van zestig bij veertig, en vijf grote zwart/wit beelden (honderd bij honderd) op de expositie komen te hangen.”
Iedereen kan zich aanmelden maar Karin zoekt bij selectie wel naar bepaalde karakters die mee kunnen en willen gaan in de wellicht wat aparte ideeën die ze heeft. Nog nooit is een dergelijk project in de gemeente op poten gezet dus belangstellenden doen mee aan iets unieks.
Dat ze in goede handen zijn, blijkt uit de staat van dienst van de vakvrouw. Karin fotografeert van jongs af aan doordat de liefde voor fotografie door haar opa met de paplepel werd ingegoten. Zij begon bekend te worden doordat ze bij alle liveoptredens van zangeres Anouk als fotograaf aanwezig was. Zij fotografeert al haar (festival)shows back-, front- en on stage. Veel bekende Nederlanders volgden en zijn inmiddels geportretteerd.
Haar werk wordt regelmatig door de media gebruikt en is onder meer gepubliceerd in HP/De Tijd, het Financieel Dagblad, Veronica Magazine, diverse vakbladen en in tv-shows als Vara’s De Wereld Draait Door. Beeld van de fotograaf is diverse keren tentoongesteld onder andere in de prestigieuze Leica Gallery Amsterdam. De foto’s worden tevens door Leica Fotografie International met grote regelmaat eervol gekozen tot Leica Mastershot.


Meedoen aan dit unieke project? Inschrijven is nog mogelijk t/m 24 september a.s.Stuur een mailtje + twee recente foto’s naar: contact@karink.nl of bel 06 5468 2250

advertentie
advertentie