Afbeelding
Mooi Saris

Grazende Zwaan één groot zonnig familiefeest

13 september 2021 om 17:17 Overig

NIEUW - VENNEP De jubileumeditie van Theaterfestival Grazende Zwaan was één groot zonnig familiefeest op landgoed Kleine Vennep. De vijfde editie van het unieke theaterfestival Grazende Zwaan bracht afgelopen weekend een grote diversiteit aan locatietheater op en om landgoed Kleine Vennep in Nieuw-Vennep. In een coronaproof opzet beleefde hét familiefestival van de Haarlemmermeer een succesvol weekend met ruim 5.500 bezoekers.

Families genoten volop van circus, acrobatiek en familievoorstellingen als Roodkapje. Daarnaast was er een grote portie doen waarmee families het landschap en het landgoed konden ontdekken: van een theatrale speurtocht en hutten bouwen tot bloemen plukken, suppen en actieve workshops.

Volwassenen genoten van het boerendrama Kiem op de akkers van het landgoed. Ook stond deze lustrum-editie weer landgoedtheater op het programma: theater verstopt op plekjes op het landgoed. Van cabaret tot muziektheater tot kleinkunst. Op zaterdagavond was er twee keer een uitverkocht boerderijconcert in de monumentale boerenschuur, met niemand minder dan Leoni Jansen en Mike del Ferro. In dezelfde schuur was een expositie van geborduurde boerderijen uit de Haarlemmermeer, bezoekers konden zelf ook een steekje mee borduren.

Het zonnige nazomerweekend trok jong en oud naar het landgoed van Dirk Molenaar. Karavaan, de organisatie achter het festival, kijkt terug op een geslaagde editie: “We zijn blij dat we wederom hebben kunnen laten zien dat een coronaproof theaterfestival kan, zonder in te leveren op gastvrijheid, bezoekersaantallen en ontspannen sfeer. Deze fantastische locatie biedt daarvoor alle mogelijkheden.”

Grazende Zwaan is een project van Karavaan in samenwerking met Haarlemmermeermuseum De Cruquius, Kunstfort bij Vijfhuizen, Podium voor Architectuur en gemeente Haarlemmermeer.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie