Er moet een betere aansluiting komen tussen onderwijs en bedrijfsleven.
Er moet een betere aansluiting komen tussen onderwijs en bedrijfsleven. Paul Tolenaar

Betere aansluiting onderwijs en bedrijfsleven nodig

14 september 2021 om 08:12 Overig

HAARLEMMERMEER Zeven scholen uit het voortgezet onderwijs in Haarlemmermeer en het Fioretti College uit Hillegom willen het onderwijs beter verbinden met het bedrijfsleven. Ze zijn daarom begonnen met het opzetten van Meet Greet & Experience begin volgend jaar. 

Tijdens dit ‘MGE’ maken ondernemers uit de regio kennis met de vmbo-leerling uit klas 2. Daarnaast zullen verschillende mbo’s vertegenwoordigd zijn, zodat de leerling een opleiding kan koppelen aan een beroep. In het vmbo draait het om voorbereiding op een vervolgopleiding en om het maken van de juiste keuze daarvoor.  Met MGE willen we deze aansluiting zowel naar het mbo als naar het bedrijfsleven bevorderen. 

Vmbo-leerlingen zoeken vaak in hun eigen regio, waarin zij opgroeien, hun toekomst en leren het beste midden in de maatschappij.  Leerlingen staan voor de lastige opgave om in deze onzekere tijd keuzes te maken voor hun toekomst. Het is onder andere de taak van scholen en bedrijfsleven om de leerling zich te laten oriënteren en ervaringen op te laten doen in de mogelijkheden die zij hebben in onze maatschappij. Zo kunnen zij allemaal hun plek vinden in de samenleving van morgen. Op 15 februari zullen de deelnemende bedrijven hun deuren openen en kunnen leerlingen een dagdeel meelopen in hun bedrijf.

De organisatie is nog op zoek naar bedrijven die het als hun maatschappelijk doel zien deze verbintenis aan te gaan en zowel op 2 februari als op 15 februari beschikbaar zijn om de vmbo-leerling te ontmoeten. Meer informatie via www.meetgreetexperience.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie