Er is veel te beleven tijdens de Kinderboekenweek in Het Cultuurgebouw en in de bibliotheken.
Er is veel te beleven tijdens de Kinderboekenweek in Het Cultuurgebouw en in de bibliotheken. Kinderboekenweek CPNB

Kinderboekenweek Haarlemmermeer, dit is er te doen

2 oktober 2021 om 10:38 Overig

HOOFDDORP Van 6 tot en met 17 oktober wordt de Kinderboekenweek in de Bibliotheek gevierd. Het thema van dit jaar luidt: ‘Worden wat je wil’. Er is weer veel te beleven in de bibliotheken en in Het Cultuurgebouw.

ACTIVITEITEN Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar is een speciale online escaperoom ‘Van daar.. naar hier’. Haal de geheime envelop op in de Bibliotheek en los thuis in een spannend spel de raadsels op! Kosten: €2,50 per envelop.

Elke doordeweekse dag om 08.30 uur is er een aflevering van het Kinderboekenweek Journaal! Speciaal gemaakt door de Bibliotheek Haarlemmermeer en Het Cultuurgebouw. Boordevol boekentips, interviews met te gekke schrijvers en onze eigen jeugdreporter gaat op stap om een kijkje te nemen achter de schermen!  

Op woensdag 13 oktober kunnen kinderen van 2 tot 7 jaar van 15.00 tot 16.00 uur in meerdere vestigingen van de bieb maskers komen knutselen. Op die manier kun je worden wat je wil! Meld je aan voor de activiteiten tijdens de Kinderboekenweek via www.debibliotheekhaarlemmermeer.nl.

KINDERBOEKENFEEST De Kinderboekenweek eindigt op 17 oktober met het jaarlijkse Kinderboekenfeest in Het Cultuurgebouw. Er zijn workshops te volgen, schrijvers te ontmoeten en er is een fantastische theatervoorstelling ‘Het Mysterie van de Grote Mensen’. 

De voorstelling is een spetterende show over het vreemde leven van volwassenen. De één verzamelt voetbalplaatjes, de ander schelpen. Maar Jo (7) heeft een andere fascinatie: hij verzamelt volwassenen en stopt ze in een schoenendoos. Dag en nacht bespiedt Jo door de gaatjes van zijn schoenendoos de volwassenen. Maar Jo’s Grote Mensen zijn bepaald geen makkelijke huisdieren. Jo hoeft maar éven niet op te letten en dan ontsnapt er een volwassene uit de schoenendoos. Door ze te begluren probeert hij al hun geheimen te ontrafelen. Wat doen je ouders als jij slaapt? Waar blijven overblijfmoeders na het overblijven? En wat is de functie van ‘de snor’? Lukt het Jo de Grote Mensen in toom te houden? “Ga deze voorstelling zien, hij is geweldig”, aldus Paulien Cornelisse.

Koop je kaartjes voor het Kinderboekenfeest, de workshops en ‘Het Mysterie van de Grote Mensen’ via www.hetcultuurgebouw.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie