Bewoonster Gerda krijgt de complimenten van wethouder Sedee (links) en Arjanne Lagendijk, directeur NMCX (rechts).
Bewoonster Gerda krijgt de complimenten van wethouder Sedee (links) en Arjanne Lagendijk, directeur NMCX (rechts). pr

Wethouder Sedee opent eerste ‘HaKa’ tuin tegelwippen

14 september 2021 om 11:36 Overig

HAARLEMMERMEER De eerste ‘HaKa’ tuin, oftewel de eerste deelnemende tuin van het Haarlemmermeers Kampioenschap Tegelwippen, is maandag feestelijk geopend door wethouder Mariëtte Sedee. Het kampioenschap, tevens verbonden aan het landelijke NK-Tegelwippen, ging 31 maart van start en loopt door tot 30 september. 

De actie is een initiatief van Haarlemmermeer Waterproof (NMCX) en heeft als doel bewoners van Haarlemmermeer te motiveren en begeleiden bij het onttegelen van hun tuin. De opening vond plaats in de tuin van bewoonster Gerda aan de Lutilistraat 78 in Hoofddorp, die haar hittevaste, betegelde tuin omtoverde in een groene, klimaatadaptieve tuin. Als huurster van woningscoöperatie Ymere heeft ze gebruik kunnen maken van een tuin-cadeaubon van 30 euro en krijgt ze binnenkort een regenton, aangeboden door het Hoogheemraadschap Rijnland. 

Als deelnemer van het HaKa doen bewoners automatisch mee met de landelijke tegelwipactie, waarbij in totaal 81 gemeenten - waaronder Haarlemmermeer – zijn aangesloten. De gemeente met het hoogst aantal verwijderde tegels wint de Gouden Tegel. Haarlemmermeer staat nu op de 68ste plaats.

Tot 6 september stonden ruim 30 mensen ingeschreven voor de actie in Haarlemmermeer. Zij hebben tot dan toe in totaal 2405 tegels gewipt, verspreid over de hele gemeente, onder andere in Nieuw-Vennep, Lisserbroek, Rijsenhout, Zwanenburg, Vijfhuizen, Badhoevedorp en Hoofddorp. Aanmelden kan nog steeds: tot 30 september. De deelnemers maken kans op 5 zit-elementen van BioBound, een regenton – inclusief installatie – van het Hoogheemraadschap Rijnland en een tuin-cadeaubon van 30 euro van Woningcorporatie Ymere. De hoofdprijs wordt tussen 11 en 14 oktober uitgereikt en vormt het einde van de campagne. Echter, Haarlemmermeer Waterproof blijft zich ook na de actie inzetten om bewoners van Haarlemmermeer te stimuleren om klimaatadaptieve maatregelen te nemen en hun tuin te vergroenen.

INFORMATIE Voor meer informatie en inschrijving voor de HaKa kijk op Tegelwippen - Haarlemmermeer Waterproof of bezoek de Facebook pagina HaarlemmermeerWaterproof | Facebook. Vragen via info@haarlemmermeerwaterproof.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie