Afbeelding
Eric Hoenson

Jubilerend echtpaar geniet in Hoofddorp van oude dag

16 september 2021 om 12:52 Overig

HOOFDDORP Locoburgemeester Marjolein Steffens-van de Water bezoekt vandaag (donderdag) het 60-jarige bruidspaar Johannes de Gruijter en Helen Geertruida de Gruijter-Broerse. De twee genieten aan de Vinkenburg van hun oude dag. 

Het echtpaar was al op 3 juni 60 jaar getrouwd. Vanwege corona, ziekenhuisopname en het zomerreces was het nog niet van een bezoek gekomen. Helen: “Jan en ik leerden elkaar op de MULO in Amsterdam kennen, 15 en 16 jaar oud. Beiden zijn we geboren in Amsterdam. De vader van Jan is in de oorlog overleden, zijn moeder kon de verzorging niet aan en Jan kwam met zijn 17e bij ons in huis. Samen hebben examen gedaan en zijn geslaagd. Jan is daarna twee jaar in militaire dienst gegaan voor zijn nummer, is wachtmeester geworden en heeft daarna tot aan zijn pensioen bij de NCR gewerkt. Door vervroegde uittreding was dat al op 57-jarige leeftijd en toen hebben we veel camperreizen gemaakt door Amerika, Canada en Europa.”

“Onze verkeringstijd hebben dus bij mijn ouders doorgebracht. Dochter Orpa is daar ook nog geboren op 5 augustus 1962. In september 1963 gingen we vanuit de inwoning bij mijn ouders naar Zwanenburg, waar we op de Populierenlaan een nieuwbouwflat kregen. Heel fijne tijd gehad daar, met allemaal jonge mensen die ook uit een inwoning kwamen en we waren eindelijk ‘vrij’ kwamen, zo voelde dat wel een beetje.”

“Op 11 augustus 1965 kwam daar onze zoon Guido bij en was ons gezin compleet. In 1979 werd de woning wat klein en verhuisden we naar een eengezinswoning op Amestelle in Zwanenburg. We zijn in 2003 naar Hoofddorp verhuisd, naar ons heerlijke appartement op Vinkenburg, met uitzicht op de Toolenburgerplas, waar we weer gezellige mensen hebben getroffen en van onze oude dag genieten, met kinderen op loopafstand. We zijn nog helemaal selfsupporting samen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie