Het Community Learning Center is feestelijk geopend door wethouder Marjolein Steffens (links).
Het Community Learning Center is feestelijk geopend door wethouder Marjolein Steffens (links). pr

Schoolkinderen krijgen ruimte voor experimenteren in Creator Lab

16 september 2021 om 07:49 Overig

HOOFDDORP In Communityschool ‘In de Breedte’ is woensdag een Creator Lab geopend. In het lab worden kinderen uitgedaagd tot onderzoekend en ontwerpend leren op het gebied van wetenschap en technologie. Het is de eerste ruimte binnen het nieuwe Community Learning Center aan de Dussenstraat.

Communityschool ‘In de Breedte’ is een samenwerking tussen de basisscholen Klavertje vier en De Brandaris van Meer Primair en kinderopvanglocatie Mirakels van Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer (SKH). Hier is nu een Community Learning Center geopend. Dit is een leer- en leefgemeenschap waarin kinderen kunnen ontdekken, koken, lezen, rekenen, leren, sporten, dansen, muziek maken. Zij krijgen ruimte voor creatieve ideeën en experimenteren hier met samen leren, samen werken en samen leven.

Het Community Learning Center bestaat uit meerdere, nog te ontwikkelen, ruimtes. Vandaag is het Creator Lab geopend. Dit lab heeft een focus op wetenschap en technologie. Gertine Hazelaar is directeur van de Communityschool. “Leerlingen worden gestimuleerd tot een hogere orde van denkvaardigheden. Zij werken aan verschillende experimenten. Dit kan iets heel simpels zijn als een tol maken en deze laten draaien. Door probleemoplossend te werken worden kinderen via zo’n opdracht uitgedaagd tot onderzoekend en ontwerpend leren. Dit doen zij door te denken, doen en delen. Zij kunnen alle kanten op om tot de oplossing te komen. Deze vaardigheden hebben zij in de toekomst nodig.”

In de toekomst wil de Communityschool nieuwe ruimtes toevoegen aan het Community Learning Center. Dit betreft een Vitality Lab, waar fysieke en mentale gezondheid en beweging worden behandeld en een Learning Lab, waar kinderen leren over leerstijlen en hoe zij het beste kunnen leren.

Het Community Learning Center is feestelijk geopend. Hier waren Marjolein Steffens (wethouder Onderwijs bij gemeente Haarlemmermeer), Magreet Vendel (bestuurder van Meer Primair) en Annemarie Dees (directeur-bestuurder bij SKH) aanwezig. Zij brachten vervolgens een bezoekje aan het Creator Lab, waar de leerlingen vol enthousiasme hun werk demonstreerden.

Communityschool ‘In de Breedte’ aan de Dussenstraat is een samenwerking tussen de basisscholen Klavertje Vier en De Brandaris van Meer Primair en kinderopvanglocatie Mirakels van SKH. In 2016 gingen de drie partijen hechter samenwerken onder de paraplu van Communityschool ‘In de Breedte’. Onderwijs en opvang vormen steeds meer één geheel. Zo werden er peuterkleutergroepen gestart waardoor de overstap van kinderopvang naar onderwijs soepel verloopt. Het naschoolse activiteitenaanbod werd samen vorm gegeven. Het Community Learning Center is een volgende stap in de vervlechting van de deelnemende partners. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie